Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Wie zijn wij

Rodina Travel is een kleine reisonderneming gespecialiseerd in reizen naar Bulgarije.

Alles draait bij ons om een missie: onze kennis, passie en liefde voor Bulgarije op u overbrengen. Want Bulgarije is volgens ons geen gewone vakantiebestemming, maar een belevenis, een emotie die u ten minste een keer moet hebben beleefd.

Larisa Lindeboom - Filipova

Larisa FilipovaIk had op vrij jonge leeftijd het vermoeden wat ik later wilde worden. Ik was 11 toen ik mijn eerste schoolreisje ging organiseren. De dames van het reisbureau wisten niet wat ze zagen en hebben mijn school en zelfs mijn ouders moeten bellen om te checken of dit niet een of andere grap was.

Mijn keus, jaren later, voor de Hoge school voor toerisme in Burgas was ook snel gemaakt. Ik koos vanzelfsprekend voor de specialisatie "Organisatie en Management van Toerisme". Tijdens mijn studie heb ik veel gereisd en veel verborgen schatten van Bulgarije kunnen bewonderen. Ik kwam ook voor het eerst in aanraking met buitenlanders en merkte snel hoe enthousiast ze waren over Bulgarije.

Ondanks de moeilijke tijden die mijn land en landgenoten hebben moeten meemaken, bleven de buitenlandse toeristen Bulgarije trouw bezoeken. Bulgarije schijnt een bijzondere aantrekkingskracht te bezitten. Eén keer geweest blijf je altijd terugkomen, kreeg ik vaak te horen. Het lot bepaalde dat ik dit gevoel zelf zou gaan ervaren.

Mijn liefde voor Bulgarije was sterk, maar de liefde voor een mooie Hollandse jongen was nog sterker. Na de afronding van mijn opleiding in 1996 heb ik mijn geboorte land verlaten om samen met mijn partner een nieuw leven in Nederland op te bouwen. Ik voelde me hier gelijk thuis en had snel mijn draai gevonden. Een paar jaar later ben ik aan de slag gegaan bij een groot reisbureauketen waar ik in aanraking kwam met nieuwe landen en verschillende culturen. Een prachtige baan, waarbij ik veel kennis heb kunnen opdoen en waardoor mijn liefde voor reizen enorm is gegroeid. Maar Bulgarije bleef haar aantrekkingskracht op me uitoefenen. Minimaal 1 keer per jaar gingen wij terug. Ik kon nu Bulgarije zien door de ogen van de vele buitenlandse bezoekers. Ik was gast in eigen land. Alles was in eens zo intens en zo mooi. Voor het eerst zag ik de kleuren van het land; de strak blauwe luchten, het heldere blauwe water, de fel gekleurde bloemen. Ik genoot van de grote cultuurverschillen, van de zon, van de spontaniteit en het gemak waarmee mensen hun persoonlijke leven met een volstrekt vreemde konden delen.

Toen ik 3 jaar later het aanbod kreeg om te gaan werken voor een kleine reisonderneming, gespecialiseerd in Bulgarije, heb ik snel afscheid genomen van alle andere mooie exotische bestemmingen.

Na jarenlang in loondienst te zijn geweest en de vele facetten van de reiswereld te hebben doorlopen, vond ik het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. Ik had vrijheid nodig om mijn kennis en liefde voor Bulgarije verder te verspreiden. Zo is het idee voor het oprichten van Rodina Travel ontstaan. De naam heeft voor mij een extra bijzondere betekenis. In het Bulgaars betekent RODINA – geboorteland.

Ik hoop mijn passie en enthousiasme voor Bulgarije aan u te kunnen overdragen. Ik ben er van overtuigd dat een bezoek aan mijn geboorteland een onvergetelijke indruk zal achterlaten en ik hoop u snel in Bulgarije te kunnen verwelkomen.

Frank Lindeboom

Frank LindeboomMijn eerste reis naar Bulgarije was in de zomer van 1995. Toen kon ik nog niet weten dat deze vakantie mijn hele leven zou veranderen. Samen met een vriend was ik op zoek naar een zonnig vakantieland. Op het reisbureau hebben wij het kiezen van de reisbestemming letterlijk aan het lot overgelaten. Het werd Zonnestrand in Bulgarije. Ik wist niets van het land en ging er zonder enige verwachtingen naartoe. Het lot had echter nog meer verrassingen in petto. Ik werd verliefd op Bulgarije, op de vriendelijke mensen maar vooral op een charmant Bulgaars meisje. Toen ik 3 weken later naar huis ging, wist ik zeker dat ik hier snel terug zou komen. En nu, jaren later is dat meisje mijn vrouw geworden en Bulgarije mijn tweede thuisland.

Als wij in Bulgarije komen, huren wij altijd een auto en reizen wij in een paar weken tijd door het hele land. Soms leggen wij letterlijk duizenden kilometers af. Wij bezoeken vrienden en familie en worden door hun hartelijk ontvangen. Ze laten ons plekken zien die voor een buitenlander meestal verborgen blijven. Ik zie hoe de echte Bulgaren leven, hoe ze werken, waar ze wonen en hoe ze plezier maken. En ineens lijkt het of ik intenser en bewuster leef, ik geniet met volle teugen van alles wat het leven te bieden heeft.

Dit gevoel wil ik graag aan u overbrengen, u laten genieten van álle aspecten van dit stukje paradijs; de prachtige natuur, de rijke geschiedenis en de zeer vriendelijke en behulpzame bevolking.

Bulgarije is slechts 3 keer groter dan Nederland maar door de verschillende landschappen lijkt het zo uitgestrekt dat goede voorbereidingen en een deskundig advies onmisbaar zijn. Bovendien draag ik graag mijn persoonlijke liefde voor het land uit, door mijn enthousiasme en kennis met u te delen. Het zou zo jammer zijn als u de mooie plekjes voorbij rijdt, die juist voor die onvergetelijke ervaring zorgen. Wij wensen u alvast een prettige vakantie, of zoals ze dat in Bulgarije zeggen:

Приятен път!

                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2023 Rodina Travel