Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Stedenreizen

Bulgarije is uitermate geschikt voor stedentrips. De meest interessante steden om te bezoeken zijn de hoofstad Sofia, de culturele stad Plovdiv, de historische stad Veliko Tarnovo.
Ook de havensteden Varna en Burgas zijn zeker de moeite waard en horen op het lijstje van stedentrips thuis.

Er zijn legio mogelijkheden om een stedentrip samen te stellen. U kunt naar één specifieke stad gaan, maar een leuke optie is om meerdere steden aan te doen.

Een perfecte optie hiervoor zijn de 8-daagse Steden rondreis Ontdek Bulgarije of de 8-daagse fly-drive Betoverend Bulgarije. Tijdens deze reizen bezoekt u de 3 belangrijkste en mooiste steden van Bulgarije: Plovdiv, Veliko Tarnovo en Sofia.


Belangrijkste steden van Bulgarije

Eigenlijk zijn er genoeg mogelijkheden. Leeft u eerst in wat de steden te bieden hebben en kom zo tot een stedentrip die bij u past.

Sofia


SofiaSofia, de grootste stad van Bulgarije, gelegen aan de voet van het Vitosha gebergte is al eeuwen het kruispunt tussen West Europa en het Oosten.
De stad werd vermoedelijk al meer dan 7000 jaar geleden gesticht door de Thraciërs en heette toen Serdika. Tijdens de Romeinse periode ontwikkelde het zich snel tot een belangrijke administratieve en geestelijk centrum van het Romeins imperium. Daarna volgden er vele volkeren, die hier hun sporen hebben achtergelaten. De stad is een mix van diverse culturen. Sofia bruist en leeft letterlijk. Het motto van de Bulgaarse hoofdstad is niet voor niets "Sofia groeit maar wordt nooit oud".

Een stadswandeling door het mooie centrum van Sofia is zeker de moeite waard. U kunt een bezoek brengen aan de parel van de stad - de grootste en belangrijkste kathedraal van Bulgarije - Alexander Nevski, beroemd om de opvallende, vergulde koepels, prachtige iconen en indrukwekkende fresco's.
Daarna verder langs vele historische bouwwerken en bezienswaardigheden van Sofia, zoals de universiteit, het parlementsgebouw met de wisseling van de wacht, de Russische kerk, het Nationaal Theater, het Koninklijk Paleis, en de uit de Romeinse tijd stammende St. George kerk.
Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar.

Na een bijzondere wandeling door de stad kunt u lekker bijkomen op een terrasje op de prachtige boulevard Vitoshka, of om lekker te winkelen.

Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het Nationaal Historisch museum, waar archeologische schatten van de hele Bulgaarse geschiedenis worden tentoongesteld en aan de in de UNESCO lijst opgenomen, middeleeuwse kerk - Boyanska curkva, uit de 11de eeuw, bekend om de prachtige fresco's en realistische portretten en iconen, ongewoon voor deze tijd.


Plovdiv


PlovdivGesticht al meer dan 8000 jaar geleden, behoort Plovdiv tot één van de oudste steden van Europa en ademt nog steeds de sfeer van het verleden. Hier vindt u sporen van vrijwel de gehele Bulgaarse maar ook Europese geschiedenis en dat op loopafstand van elkaar.

Naast het hoge historische gehalte, heeft Plovdiv ook veel meer te bieden. Met haar vele musea, restaurants, groene parken, bruisend nachtleven, lange wandelpromenade, moderne winkels, maar ook kunstzinnige ateliers, oefent de stad een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op jong en oud.
Plovdiv is niet voor niets uitgekozen tot Culturele hoofdstad van Europa voor 2019.

Een wandeling door de oude stad moet u zeker doen, gelegen op 3 van de 6 heuvels waar Plovdiv op is gebouwd. Hier heeft u het gevoel door een historisch 'openluchtmuseum' te lopen, waar het glorieuze verleden heel tastbaar is gebleven. Het motto van Oud-Plovdiv is daarom ook heel toepasselijk: 'Antiek en eeuwig'. U ziet o.a. het antieke Romeinse amfitheater, het etnografisch museum, de kerk van Constantijn en Elena en een aantal fraaie koopmanshuizen van de Bulgaarse Renaissance.

Daarnaast is het heerlijk om te winkelen, te wandelen of heerlijk te luieren op één van de vele gezellige terrasjes in het levendige centrum van de stad.


Veliko Tarnovo


Veliko TarnovoVeliko Tarnovo was van de 12de tot 14de eeuw de hoofdstad van het Tweede Bulgaarse tsarenrijk. Tegenwoordig wordt de stad als één van de meest fascinerende plekken van het land beschouwd. Het is één van de plaatsen in Bulgarije waar de rijkdom van de middeleeuwen goed bewaard is gebleven.

Wat zeker een bezoek waard is, is een aan het juweel van Tarnovo - de ruïnes van de oude vestiging Tsarevets, schitterend gelegen op een natuurlijke heuvel boven de stad, omringt door de oevers van de Yantra rivier. In deze roemrijke burcht treedt u in de voetsporen van moedige krijgers, strijdlustige vorsten en beleeft in gedachten de oude glorie en geniet van adembenemende uitzichten.

Maak vooral een wandeling door smalle straatjes, langs oude kerken en gebouwen en bewonderen de prachtig gelegen stenen huizen, trapsgewijs gebouwd op de heuvels van de stad. In de oude ambachtsstraat 'Samovodska charshia', geniet van de kleurrijke en authentieke huizen, ambachtswerkplaatsen en gezellige souvenirwinkeltjes.


Varna


VarnaVarna is een moderne en bruisende stad waar veel te zien en te doen is, maar ook een stad met eeuwenoude geschiedenis. De stad is gelegen aan de noordelijke Zwarte Zeekust en is de grootste havenstad van Bulgarije.
De stad werd gesticht door de Thraciërs in de 6de eeuw v. Chr. en heette toen Odessos, maar er zijn bronnen die wijzen erop dat de stad al in de 5de millennium v. Chr. bewoond is geweest. De Grieken maakten van de stad een bloeiende havenstad en onder de Romeinen bleef het een sleutelhaven aan de Zwarte Zee en een belangrijk administratief- en handelscentrum met veel openbare gebouwen, tempels en thermen. Bijna alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar en zijn zeker een bezoek waard, zoals de Romeinse thermen, het operagebouw, de kathedraal of het Archeologische museum. In het mooie, langs de zee aangelegde stadspark, of zoals de inwoners deze noemen - 'De Zeetuin', kunt u nog het kleine Dolfinarium, het Aquarium, het Marine museum of het Natuurhistorisch museum bezoeken.

Varna is de ideale plek om te gaan winkelen. De stad heeft een aantal grote overdekte winkelcentra, vele boetiekjes en winkels waar van alles te koop is.
Lekker eten of drinken kan op de vele gezellige terrasjes en barretjes en restaurants, in het centrum, in het park en aan zee.


Burgas


BurgasBurgas is de tweede havenstad van Bulgarije en één van de gezelligste steden langs de kust. Burgas is een bruisende stad waar u zich nooit zult vervelen.
Het is de ideale plaats om te winkelen, een terrasje te pakken of te slenteren langs de zee in het mooie stadspark of heerlijk aan het mooie lange strand te liggen. In de zomermaanden worden in Burgas heel veel evenementen gehouden, concerten, festivals of andere openluchtvoorstellingen om de bewoners en de gasten van de stad te vermaken. De jaarlijkse expositie van de zandsculpturen is zeker een bezoek waard, maar ook in de omgeving van Burgas valt veel te ontdekken.


Heeft u een idee opgedaan? Geef uw wensen door en wij stellen de stedentrip voor u samen.


                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2023 Rodina Travel