Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Dinie en Aaldrik Zaaiman
Reis: 13-daagse Rondreis 'Fascinerend Bulgarije incl. het Rozenfestival'
Plaats: Sofia, Veliko Tarnovo, Hissar, Plovdiv, Bansko, Melnik, Sofia
Reisdata: 22-05-17 t/m 03-06-17


Beste Larisa en Frank,

We hebben een prima vakantie gehad, dat wil zeggen ik een stuk beter dan Dinie, want die heeft 'rond gehinkt' en deels geleefd op pijnstillers.
Inmiddels is haar been/enkel weer behoorlijk afgeslankt en hoewel de enkel nog te dik is, gaan alle bewegingen over het algemeen goed. Alleen 's morgens uit bed is het geheel wat stijf.

Om op de reis terug te komen.
Wat we in deze reis te zien en te horen hebben gekregen was 200% de moeite waard. Het begon al met de toegestuurde informatie, een goed uitgevoerd en gepersonaliseerd boekje waarvan het alleen jammer was dat het heel kort voor de vakantie beschikbaar kwam waardoor het vooraf inlezen in het gedrang kwam. We hebben in het boekje maar 1 ding niet gezien en dat was een opmerking over het gebruik van de lunches. We hadden geen euro's meegenomen en op de luchthaven maar een beperkte hoeveelheid Leva gepind. De gids overviel ons en de andere deelnemers hierdoor tijdens de introductiebijeenkomst met dit punt. (Het is wellicht een overweging dit alsnog toe te voegen). Overigens was deze bijeenkomst voortreffelijk georganiseerd met heerlijke hapjes en drankjes als aanvulling op het broodje in het vliegtuig en een duidelijke uitleg over de rest van de reis.

We zullen niet het hele reisprogramma doornemen, dat weet je vast beter dan wij.
Alle hotels hadden wel iets wat ze deed opvallen, in Veliko Tarnovo was het de zeer ruime kamer, het buiten eten en de extra attentie van het hotel in de vorm van wat fruit voor Dinie. Ook in Plovdiv was het een ruime kamer maar de meeste indruk maakte hier het ontbijt. Bansko was als hotel niet heel opvallend maar hier zat de verrassing in de muzikanten tijdens het diner.

Alle dagen waren er interessante excursies en deze werden bovendien op een boeiende wijze door de gids van informatie voorzien zowel in de bus als lopend ter plekke. Hierdoor hebben we echt een heleboel van de highlights gezien en beleefd. En natuurlijk, je vergeet 90% van de info, maar daar heb je thuis de foto's voor, een reisgids en internet om dat weer wat op te halen en zo kan ik een uitgebreide powerpointpresentatie samenstellen als herinnering en voor de thuisblijvers.

Bijzonder plezierig was het om de diners op verschillende plekken te hebben en zo te kunnen genieten van de folklore en elke dag van een ander streekeigen gerecht. Naast de vele kleine en grotere toevoegingen aan het programma, door de gids steevast omschreven als een verrassing, was de echte verrassing toch wel de uitstekende lunch bij de gids thuis waarbij we gelijk een groot deel van zijn familie leerden kennen.
Gebaseerd op al deze verrassingen ontstond binnen de groep het idee voor een verrassing terug en dat werden jullie bloemen.

Dan vergeet ik bijna de belangrijkste persoon van de hele reis en wel de buschauffeur. Zonder deze kom je nergens en bovendien reed hij het op een erg aangename, rustige en veilige wijze.

Nu rest ons slechts het enthousiast maken van vrienden en kennissen om ook een keer naar Bulgarijë af te reizen en als het kan daar het Rozenfestival mee te maken. Dat was hetgeen onze aandacht trok op de 50plus-beurs en waar Frank ons enthousiast wist te maken.

Heel veel dank voor de goed verzorgde reis en de belangstelling naar het wel en wee van Dinie.

Met hartelijke groet,

Dinie en Aaldrik ZaaimanFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel