Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Familie Wisseling en Schipper
Reis: Fly-drive Bulgarije incl. de kust
Plaats: Sofia, Melnik, Devin, Plovdiv, Karlovo, Veliko Tarnovo, Varna, Sozopol
Reisdata: 11-06-14 t/m 27-06-14


Beste Larisa en Frank,

Wij hebben de reis als heel bijzonder ervaren. We waren door het uitvoerige materiaal dat we van jullie ontvingen als aardig op de hoogte gebracht van het land, maar de realiteit was nog mooier.
Zoals jullie weten zijn we erg geïnteresseerd in de geschiedenis. De musea waren bijzonder de moeite waard. Misschien nog wel het meest het archeologisch museum in Varna. Ook de Thracische opgravingen, Romeinse resten, Ottomaanse overblijfselen. En we hebben genoten van de prachtige kerken en kloosters. Het Rilaklooster was indrukwekkend, maar kleinere zoals het Rozjen- en het Trojanklooster waren evenzeer de moeite waard.

Door de verhalen en monumenten zijn we ook dichter gekomen bij de recente geschiedenis o.a. het Bulgaarse verzet.
De natuur, met name in de bergen, was overweldigend. Het platteland vaak armoediger dan de stad, maar de mensen waren over het algemeen hartelijk. Helaas bleken we niet in staat ons de taal eigen te maken, zodat we vaak met Engels of Duits, soms met gebarentaal ons moesten behelpen. De maaltijden waren smakelijk. Het gekruide zout zal zeker goed smaken in de Bulgaarse gerechten, die we nu soms klaarmaken.

Of we zelf al gauw weer naar Bulgarije afreizen, weet ik niet. Maar we hebben wel aan onze vrienden en bekenden enthousiast over het land en jullie reisburo verteld.
De informatie en de reserveringen waren uitstekend.

Nogmaals bedankt en een goede zomer gewenst voor Rodina Travel en voor jullie persoonlijk.

Familie Wisseling en SchipperFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel