Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Katja Verdoorn
Reis: Rondreis 'Fascinerend Bulgarije incl. het Rozenfestival'
Plaats: Koprivshtitsa, Veliko Turnovo, Triavna, Hissar, Plovdiv, Bansko, Melnik, Sofia
Reisdata: 26-05-14 t/m 07-06-14


Beste Larisa,

Prachtig groen en geurig: Bulgarije in de lente. Verscholen in het groen stille kloosters en kerken met adembenemend mooie fresco´s en iconostases. In heuvels kale Thracische graftomben die zonder bezoek aan musea waar de (goud)schatten worden tentoongesteld, te weinig tot de verbeelding spreken. Lacune. De steden Veliko Turnovo en Plovdiv waren verrassend gezellig: drukbezochte terrassen, galeries van hoog niveau, pittoreske straatjes in de historische wijk. Aldaar gelukkig vrije tijd voor eigen verkenningen.

Alle hotels prima, beleefd personeel. Eenvoudig maar zeer smakelijk gegeten, alleen het slotdiner was een misser. Een land voor wijnliefhebbers. Het rozenfestival in Karlovo was een hoogtepunt: authentiek feest, diep geworteld in de Bulgaarse cultuur, reikt voorbij de grenzen tussen generaties.

Rustig en veilig rijdende chauffeur. Zeer deskundige gids (alles uit het hoofd) maar niet altijd genoeg controle over haar neiging om te veel ineens te vertellen. Land én reisorganisatie (alles goed geselecteerd en geregeld) verdienen meer gasten dan ze (uit Nederland) krijgen.

Met vriendelijke groeten,
Katja VerdoornFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel