Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Theo en Marrie van Stal
Reis: Fly-drive 'Beeldschoon Bulgarije'
Plaats: Koprivshtitsa, Veliko Tarnovo, Plovdiv, Devin, Bansko, Melnik, Sofia
Reisdata: 09-06-14 t/m 25-06-14


Hallo Larisa,

Inmiddels zijn we al weer enige tijd terug in Nederland, vol mooie herinneringen aan onze fantastische reis door Beeldschoon Bulgarije.

Wat een prachtig land en wat een vriendelijke, gastvrije en behulpzame bevolking; ook al wordt er weinig Engels gesproken, de mensen stonden altijd klaar om te helpen.
Die vriendelijke, gastvrije benadering ervoeren we al in de contacten met jou en je man op de vakantiebeurs en later tijdens de telefoongesprekken, in de persoonlijke benadering en in de zeer uitgebreide informatie die we voor aanvang van de reis ontvingen. Aangenaam verrast waren wij toen we halverwege de reis een smsje ontvingen met de vraag of alles naar wens was en of we het naar onze zin hadden. Wat een toeval en wat leuk dat we jullie aan het eind van de vakantie op de luchthaven van Sofia ontmoetten.

Wat de reis zelf betreft, deze was heel boeiend, verrassend en heel gevarieerd. Indrukwekkende cultuur, schilderachtige dorpjes en een schitterende, zeer afwisselende natuur.
De gunstig gesitueerde hotels waren prima. Alleen hotel Melnik viel wat tegen. We hadden daar een heel kleine kamer, maar daar verbleven we toch niet veel.
Veel van je tips hebben we opgevolgd, maar soms moesten we keuzes maken omdat het gewoon teveel was.
Zonder jouw routebeschrijving, een wegenkaart en een navigatiesysteem is het rondreizen met de Bulgaarse bewegwijzering bijna niet te doen. Gelukkig kan ik het cyrillisch schrift lezen en schrijven. Daar hebben we wel veel profijt van gehad.
Bij aankomst op de luchthaven stond onze huurauto al klaar, een Skoda Fabia. Deze werd aan het eind van de reis bij het hotel in Sofia weer opgehaald. Dit was allemaal goed geregeld.

We hadden het geluk in Veliko Turnavo twee keer een lichtshow bij de vesting Tsarevets te zien (vanuit onze hotelkamer keken we recht op de vesting!).

In Plovdiv traden diverse traditionele dansgezelschappen op in het Romeinse Amfitheater. Bijzonder en sfeervol om mee te maken; een dansvoorstelling in een goed bezet amfitheater met - zichtbaar tussen de restanten van de zuilengalerij - de verlichte stad met de bergen op de achtergrond.

Op doorreis naar Bansko kwamen we door Kirchim. Hier bleken enkele straten die precies op onze route lagen, te zijn opgebroken. Een wegomleiding was er niet en niemand kon ons vertellen hoe we moesten rijden. Uiteindelijk vroeg een Bulgaar, die ook niet verder kon, waar we heen moesten. Hij wees op zich zelf en gebaarde ons hem te volgen. Dit deden we trouw en we reden kris kras over allerlei boerenweggetjes, slipten en glibberden over een kilometerslang modderpad, maar kwamen uiteindelijk weer op de verharde weg uit, richting Peshtera. In Batak, een stukje verderop, konden we genieten van de vele ooievaars met jongen.

Een belevenis op zich was de jeepsafari naar het Arendsoog vanuit Jagodina, het uitzichtsplateau hoog in de bergen. De rit alleen al was spectaculair! We stuiterden met de jeep de berg op en weer af. Het uitzicht boven was fenomenaal; het zicht was heel helder.

We hebben ook volop genoten van de plaatselijke gerechten en de heerlijke wijn.

Kortom, Bulgarije is een heerlijk vakantieland. Een land dat nog niet op toerisme is ingesteld en dat hebben wij als heel positief ervaren.

Deze reis was een avontuur waar we niet gauw over uitverteld raken. We hebben enorm genoten. Heel hartelijk dank voor de goede organisatie van deze reis!

Vriendelijke groet,
Marrie en Theo van StalFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel