Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Familie Van der Baan
Reis: Fly-drive 'Beeldschoon Bulgarije' in comb. met Spavakantie
Plaatsen: Koprivshtitsa, Veliko Turnovo, Plovdiv, Devin, Bansko, Sofia
Reisdata: 17-07-12 t/m 01-08-12


Met Rodina Travel zijn wij voor het eerst naar Bulgarije op vakantie geweest. We hebben hierbij gekozen voor een fly-drive omdat we het nodige van het land wilden zien en omdat dat de meeste flexibiliteit biedt. De reis is prima verlopen. Zowel de vlucht, de huurauto als de hotels waren goed georganiseerd. En de dag-tot-dag-beschrijving van de fly-drive was heel handig.

We vonden Bulgarije een heel gastvrij land. En er is veel te zien. Naast de bekende 'highlights' zijn er ook andere (historische) zaken de moeite van het bekijken waard:
Verrassend was het grote aantal romeinse opgravingen. We hebben de opgravingen bezocht van twee romeinse steden Nicopolis ad Istrum (bij Veliko Tarnovo) en Nicopolis ad Nestum (bij Gotse Delvech), en een romeins fort Sostra (onder Lovech). En natuurlijk de romeinse resten in Plovdiv. Interessant is dat een en ander in Europees verband wordt opgepakt.

Daarnaast vonden wij het luchtvaartmuseum in Plovdiv interessant; dit ligt vlak naast de moderne luchthaven. In het museum staat de Soyuz capsule waarmee de eerste Bulgaarse astronaut in de ruimte is geweest. En een Arado watervliegtuig dat het enige resterende exemplaar ter wereld is. Het is jammer dat bijna alle vliegtuigen buiten staan; dat is op termijn funest voor het behoud hiervan. Overigens is in het museum van Natuurlijke Historie in Sofia een maansteen te zien die in 1975 is geschonken door president Ford. En een Bulgaars vlaggetje dat met de Apollo 17 heen en terug naar de maan is geweest. En dat tijdens de koude oorlog... .

Tot slot vonden wij zelfs de monumenten uit het Sovjet-verleden interessant... . Deze monumenten zijn lelijk, vervallen, maar ook een deel van de geschiedenis. En een onderwerp van debat binnen de Bulgaarse samenleving. We hebben daarom ook het boek van Nikola Mihov gekocht: Forget Your Past.

Bulgarije is een prima vakantiebestemming. En Rodina een prima reisorganisatie.

Hartelijke groet,

Familie Van der BaanFoto's van deze reis:

                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel