Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Tanja en Wouter
Reis: 13-daagse Fly-drive 'Beeldschoon Bulgarije'
Plaats: Koprivshtitsa, Veliko Tarnovo, Plovdiv, Bansko, Separeva Banya, Sofia
Reisdata: 11-09-17 t/m 24-09-17


Beste Larisa,

Wij vonden jullie organisatie uitstekend. Die gepersonaliseerde reisbeschrijving was geniaal, en zeker de routes naar de hotels, want af en toe - vooral in Sofia - had je weinig aan de routeplanner op de telefoon.
We waren erg onder de indruk van Bulgarije, zowel de cultuur en geschiedenis als de natuur en de vriendelijke mensen. We vonden Plovdiv erg bijzonder en gezellig (zeker de wat alternatievere wijk Kapana) en we hadden het archeologisch museum in Kazanlak, de Tracische tombe daar, de wandeling bij de Rila bergen en het klooster van Rila, net als de zandrotsen bij Stobski niet willen missen. Onze dank voor de suggesties!
Ook waren we erg blij dat we in Separeva Banja waren ondergebracht en niet in Panitschite. We zijn er even langs gereden en er was letterlijk niemand meer aanwezig in deze periode. Ook met de upgrade in Veliko Tarnovo waren we erg tevreden. We hadden niet zo door dat het lichtspektakel rond dat kasteel zo indrukwekkend was en we zaten letterlijk eerste rang.

Een paar keer zijn we (natuurlijk) van het plan afgeweken en we hebben wat eigen elementen toegevoegd. Vanuit Veliko Tarnovo hebben we de (resten van) de Romeinse nederzetting Nikopolis ad Istrum bezocht, een kleine omweg van pakweg twintig kilometer en volgens ons een aanrader voor mensen die wat van de oudere geschiedenis willen zien. Op de dag die al overvol was met suggesties - tussen Veliko Tarnovo en Plovdiv - hebben we Hissar/ Hissarya even aangedaan. Prachtig om daar door de resten van een Romeinse stad rond te lopen.
Ook zijn we vanuit Bansko naar Melnik gereden met de zandstenen piramides. Erg indrukwekkend en ook leuk te zien dat het landschap daar weer heel anders is. Vervolgens een prachtige tocht door en over de bergen naar Gotsche Delchev. Een erg afwisselende en mooie reis. Prachtig!

Hartelijke groet,

Tanja en WouterFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel