Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Roy
Reis: 15-daagse Culturele rondreis 'UNESCO Bulgarije'
Plaats: Koprivshtitsa, Veliko Tarnovo, Ruse, Madara, Varna, Nessebar, Plovdiv, Bansko, Sofia
Reisdata: 10-06-18 t/m 24-06-18


Beste Larisa,

Ik heb ERG van de reis genoten!

Het reisprogramma was uitstekend samengesteld en bevatte zelfs een paar dingen extra die zeer gewaardeerd werden.
Ik noem er één die door iedereen als heel bijzonder werd beschouwd: het Neolitisch Museum in Stara Zagora (dag 10). Een klein museum dat VEEL meer bekendheid zou moeten hebben (alhoewel: ook weer niet TE veel, want dat zou het, mede door de beperkte ruimte, niet aankunnen ;-)
Het museum ging voor ons van het slot, we kregen een privé-rondleiding en het winkeltje annex kassa had na ons bezoek geloof ik nog nooit zoveel souvenirs verkocht. Ikzelf heb daar een prachtig uitgevoerd kopje van een Tracische masker-helm gekocht (een verkleinde kopie in keramiek van een bestaand object in het museum in Plovdiv). Voor de som van omgerekend....€ 4,-... Onbestaanbaar.

De maaltijden gedurende de reis waren eveneens zonder uitzondering uitstekend en royaal.
Met een speciale vermelding voor de ontvangst in het dorpje Malak Chiflik bij de twee charmante vriendinnen en de verfrissing in de prachtige privé-tuin in Tazha!
We hebben verder een paar keer heerlijke vis gegeten (o.a. in Varna) en de ontbijt-buffetten overal waren ook bijzonder goed.

De hotels waren wat wisselend van kwaliteit (ook natuurlijk door de keus voor een afwisseling van familie- en reguliere hotels) maar waren verder goed te noemen.
Eén opmerking: Hotel Villa Bulgara Eco bij Madara had een feest op de agenda staan de nacht dat wij er sliepen, dus daar hebben wij allemaal tot in de kleine uurtjes van kunnen genieten ;-) Kunnen jullie natuurlijk niks aan doen, dus dit moet niet als een verwijt worden gezien.

De reisleiding (Maria!) was meer dan uitstekend. Maria heeft ZO hard gewerkt.
Ze was onze rots in de branding als er vertaald moest worden (en dat kwam nogal eens voor ;-) en een onuitputtelijke bron van informatie. Als ze niet aan het gidsen was, was ze wel aan het bellen om zaken te regelen. Ook haar interventie (samen met de chauffeur) gedurende de panne met de bus (dag 5) was top. Het regelen van vervoer naar een lunchadres en het optrommelen van een vervangende bus werd snel georganiseerd. En de lunch werd gratis aangeboden. Wederom top! Terwijl jullie daar eigenlijk niks aan konden doen.

De bus was verder goed (zie ook het punt hiervoor).

In ieder geval: als ik weer eens in Bulgarije ben, wil ik Maria weer!

En als laatste een persoonlijke noot: Bulgarije heeft wat bezienswaardigheden betreft volledig aan mijn verwachtingen voldaan (wat een prachtige kerkjes en kloostertjes!). Meer nog: ik was erg onder de indruk van de rijke flora en fauna van het land. Zoveel bloemen en vlinders en andere diertjes. Voor het eerst van mijn leven vuurvliegjes gezien! Heerlijk!

Ik hoop zeker nog eens terug te gaan; hopelijk dan weer met jullie!

Warme groet,

Roy                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel