Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Aart de Ree en Freja Huisman
Reis: 19-daagse Fly-drive 'Verrassend Bulgarije'
Plaats: Sofia, Bansko, Devin, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Varna, Sozopol
Reisdata: 24-07-16 t/m 11-08-16


Hallo Larisa,

We hebben een fly drive gemaakt van tweeëneenhalve week; begonnen in Sofia en geëindigd in Sozopol. Hiertussen in lag een enorme afwisseling van landschappen, steden en dorpen. We hebben een paar dagen heerlijke gewandeld in het Pirin gebergte bij Bansko. Dit hebben we nog eens dunnetjes overgedaan in de prachtige Rhodopen bij Devin. Kloosters liggen schilderachtig in het landschap en de vredige sfeer nodigt uit om volgens traditie "een kaarsje te branden". Iedere stad, of het nu Sofia, Plovdiv, Veliko Tarnovo of Varna is, heeft tegenwoordig zijn "free tour", waarbij je door enthousiaste studenten op een vlotte manier met de bezienswaardigheden annex bijzonderheden kennis maakt; een echte aanrader! En het Bulgaarse eten en de wijn zijn heerlijk, de laatste paar dagen op terrasjes met uitzicht op de Zwarte Zee.

Zijn er dan echt geen tegenvallers? Dan moeten het wellicht de slechte plattelandswegen zijn, waarbij nog geen Europees geld aan te pas gekomen is om op te knappen. Wellicht de verborgen armoede, maar uit de contacten met Bulgaren bespeuren we ook een sterke drive om hun situatie te willen verbeteren. Misschien de hitte, maar ja, dat weet je als je in deze periode van het jaar op vakantie gaat.

Bulgarije heeft ons echt verrast! Menig keer hebben we ons afgevraagd waarom het land zo weinig bekend is, dan wel negatieve associaties oproept. Tijd voor een goede promotiecampagne. Wijzelf zullen over onze Bulgarije reis in ieder geval positief berichten!

Uiteraard dank voor Larisa, vanwege haar deskundige adviezen en tips. En ook voor de de wijze waarop ze ons reisschema gedocumenteerd had in een handzaam boekwerkje. Dit was echt onze leidraad tijdens de reis. Dank!

Vriendelijke groet,

Aart de Ree & Freja Huisman

Foto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel