Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Jacoba en Paul
Reis: 17-daagse Fly-drive 'Verrassend Bulgarije'
Plaats: Sofia, Rozhen, Bansko, Plovdiv, Kazanlak, Veliko Tarnovo, Kyulevcha, Varna
Reisdata: 15-06-19 t/m 30-06-19


Hallo Larisa,

De reis was erg leuk, we hebben echt genoten van de diversiteit, die Bulgarije te bieden heeft, hierbij opgeteld de diverse zowel leuke als bijzondere hotels maakten dit plaatje compleet.
Vooral hotel Kempinski in Bansko was super bijzonder, was voor ons de eerste keer dat we in een 5 sterren hotel verbleven en we zouden hier prima aan kunnen wennen.

Het eten heeft twee dagen geduurd voordat we hier een juiste modus in hadden ontdekt, maar daarna wisten we precies wat we wilden hebben en daarvan de juiste hoeveelheden.
Wat zeker hierbij opviel was het feit dat de bereiding en het serveren, verschil in zat in welke regio je zit. Waarbij met stip de beste maaltijd geserveerd is in hotel Zlaten Rozhen.
Ook het meisje, zo noem ik haar maar even, was ontzetten aardig en behulpzaam, weet niet of je nog contact met haar hebt, maar zeker een compliment waard.

Tja en verder ontdekten we, daar waar de Bulgaar eet, daar vinden wij het eten ook het lekkerste, wat in Varna heel duidelijk naar voren kwam, een dag op het strand gegeten, maar dat haalde het niet bij het restaurant wat ergens in een achteraf straatje lag.

O ja, waar we erg nieuwsgierig naar waren, was het rijden in Bulgarije. We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar het is ons erg mee gevallen.
De wegen in de "binnenlanden" zijn prima, zelfs voor West Europese begrippen breed, erg opvallend, wegen in Frankrijk vonden wij over het algemeen smaller dan de wegen in Bulgarije. De wegen die slecht waren, want die waren er zeker, waren ook echt slecht met gaten en soms overdreven hoge verkeersdrempels.
De vierbaanswegen zijn nieuw en duidelijk met Europese steun aangelegd. Tot slot, wij vonden dat er relatief weinig verkeer was onderweg, naar die reden kunnen we slechts raden, maar met grote regelmaat reden we alleen op de vierbaanswegen. Wel was er meer verkeer in oost Bulgarije ten opzichte van west Bulgarije.

Samenvattend we hebben een erg leuke reis door Bulgarije gemaakt en het land ook zeker beter leren kennen.
Qua toerisme zal Bulgarije de komende decennia zeker gaan groeien en het is te hopen dat men er in zal slagen om het oude karakter van het land te kunnen behouden.

Nogmaals bedankt voor het samenstellen van deze reis.

Met hartelijke groet,

Jacoba en PaulFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel