Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Ad en Adrienne Nuijten
Reis: Fly-drive 'Beeldschoon Bulgarije'
Plaats: Koprivshtitsa, Veliko Tarnovo, Plovdiv, Devin, Bansko, Melnik, Sofia
Reisdata: 17-07-14 t/m 31-07-14


Beste Larisa,

Je mail is even blijven liggen, maar ik kom graag terug op onze prachtige reis.

Ten eerste, de organisatie was perfect. In de meeste hotels hoefden ze de voucher niet eens te hebben, we werden altijd verwacht en niet zelden bij name genoemd. De reis ging soepel, we hadden zelfs priority, waardoor we op de heenreis nog beenruimte hadden ook.

De auto was prima, we werden opgewacht, de jongens van het autobedrijf spraken goed Engels en het was echt een luxe om met navigatie te rijden, zeker omdat de straatjes waarin we soms moesten rijden best ´griezelig´ waren en we die wellicht spontaan niet hadden durven nemen.

Het eerste hotel was direct een schot in de roos, we werden als vrienden ontvangen, speciaal voor mij had hij het tapijt uit de kamer gehaald (ik ben daar als astmaticus allergisch voor) en waren alle producten zelfgemaakt en vers.
Het land is absoluut schitterend, we hebben zoveel gedaan en gezien, dat het bijna niet is voor te stellen. En heerlijk gegeten voor bijna niets. We hebben erg veel plezier gehad van je mooie persoonlijke boek, dat we iedere dag bestudeerd hebben, om keuzen te kunnen maken over wat te doen. Te veel om op te noemen. Ook handig was het, dat er steeds een plaatje van het hotel bij stond.
Eigenlijk is er niks mis gegaan. Hoogstens een paar nauwelijks noemenswaardige kleinigheden: de autojongen raadde ons af om al bij het vliegveld te wisselen en zei dat we de parkeerplaats gewoon in euro´s konden betalen. Dat bleek niet zo, zodat we terug moesten (met de rij achter ons, er was maar een poortje open), alsnog moesten wisselen en toen pas van de parking af konden, een half uurtje later. Niet erg, maar wellicht zou een uitrijkaart ofzo een optie zijn, zeker zo bij de start.

De VVV in Devin was nooit open (in onze vier dagen), wellicht bestaat hij niet meer. Het (fantastische) hotel kon eigenlijk ook geen toeristische informatie geven, pas de tweede dag en na veel aandringen kwam er een brochure. Maar met jouw boek en internet hebben we prachtige dagprogramma´s gemaakt.
Het hotel in Bansko had weinig van de genoemde faciliteiten, zelfs de lift was kapot en er was alleen een veredeld opblaaszwembad. Maar daar hadden we geen behoefte aan hoor.
Voor de rest enkel een schitterende vakantie, prachtige steden, kloosters, mensen (jammer dat een praatje maken eigenlijk niet kan), kortom, ik zou hem iedereen aanraden.

Dank voor alle zorg en aandacht die je eraan besteed hebt.

Met vriendelijke groet,

Adrienne WestermannFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel