Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Familie Mantel
Reis: Fly-drive Bulgarije op maat incl. het Rozenfestival
Plaats: Koprivshtitsa, Veliko Turnovo, Rozenvallei, Plovdiv, Bansko, Sofia
Reisdata: 29-05-13 t/m 07-06-13


Veel van Oost Europa al bezocht, maar Bulgarije was toch iets waar wij wat vraagtekens bij hadden gezet, b.v:
- Vreemde taal
- Bulgaren staan toch iets anders bekend dan West Europeanen en hoe prettig zouden wij ons voelen?
Via de vakantiebeurs waren wij in contact gekomen met Rodina Travel en wij hebben de stoute schoenen aangetrokken omdat Larisa erg enthousiast en positief was over Bulgarije om een reis te boeken. Rondreis met een groep, ja daar zijn wij geen mensen voor, maar dat gaf geen problemen: Zeg maar wat je wilt en zij regelt het.

Vliegtuig, huurauto, route met beschrijving en hotels.
Dat hebben wij geweten: Het klopte allemaal wat zij vertelde en schreef.
De taal was heel af en toe een probleem, maar meestal was Engels en een enkele keer Duits een taal die zij ook spraken. De Bulgaren: Wij hebben ons nooit onveilig of bedreigd gevoeld, ook niet in de ´binnenlanden´ waar je toch veel armoe ziet en donkere mensen (Roma-achtig).

Wij hebben het Oosten van Bulgarije bezocht met als start en finish Sofia en als ´hoofdact´, het Rozenfestival bij en in Karlovo.
Bulgarije was volgens ons erg schoon en groen. Een minpuntje zijn de wat slechtere wegen als je buiten de steden komt. Grote gaten soms in de wegen.
Het Rozenfestival was fantastisch, wij zijn daar als VIPS behandeld en hebben alles van dichtbij erg goed kunnen meemaken.
De hotels waren heel goed te vinden, mede dankzij een erg goed reisprogramma wat Larisa speciaal voor ons had gemaakt. De bezienswaardigheden (vooral kloosters) waren ook zeer de moeite waard om te zien.

Eten en drinken is ook heel erg goed geweest en wij raden iedereen aan om ook de plaatselijke gerechten te proberen. Klinkt allemaal anders en onbekend, maar erg goed van smaak en ook de wijnen waren uitstekend. Dat alles voor 30 - 40% van de Nederlandse prijzen.

Al met al, gaan wij zeker nog een keer terug en dan het andere deel van Bulgarije bekijken met ook een paar dagen strand aan de Zwarte Zee.

Rodina Travel heeft zich van de goede kant laten zien, fantastisch en nogmaals bedankt Larisa!

Piet en Carla Mantel                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel