Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Fam. Lambregts
Reis: 22-daagse Fly-drive 'Verrassend Bulgarije'
Plaats: Sofia, Bansko, Devin, Plovdiv, Sveti Konstantin
Reisdata: 28-07-16 t/m 18-08-16


Hoi Larisa,

Vluchten waren prima geregeld. Zowel heen als terug. Opmerking wel dat de terugvlucht (met SunExpress) erg weinig ruimte had. Dat is vaak zo bij een chartervlucht maar het viel mij op (en ik ben niet zo groot).

Ophalen in Sofia was top. Er stond iemand met een bordje met onze namen er op. Erg luxe :).
Hotel Sofia was uitstekend. Lekker in het centrum. Prima ruime kamers en goede badkamer (vooral grote douche). In het hotel zelf kun je niet zo veel maar dat hoeft ook niet. Wij kwamen om Sofia te zien. De Free Sofia Tour gedaan. Erg leuk en zeker een aanrader. Geeft je een goed beeld van de stad. De dagen daarna zelf door de stad gelopen en verschillende dingen gezien. Grote nieuwe winkelstraat (vonden de dames erg leuk) maar ook de verschillende kerken, archeologiemuseum en theater waren zeker de moeite waard.
Wat wij erg leuk vonden is dat de verschillende archeologische opgravingen zijn geintegreerd in de stad. Bijvoorbeeld de weg uit de romeinse tijd die ze in een metrostation hebben meegenomen. Dat hebben we trouwens op andere plaatsen in Bulgarije ook wel gezien.

Zondag de auto gekregen. Prima auto met voldoende ruimte. Ik was wel blij dat het op zondag was en dus niet zo druk als je door al die kleine straatjes de stad uit moet. De routes waren makkelijk te vinden met de beschrijving en de navigatie. Was soms wel makkelijk geweest als we echt een adres hadden zodat we dat konden invoeren in de navigatie.
Bansko was leuk. Prima hotel ook. Wel goed te zien dat het eigenlijk een wintersportplaats is en daar is in de zomer niet veel te doen. Maar in de omgeving gelukkig wel. We zijn onder andere naar Berlitsa gereden (lastige weg en inderdaad zeker niet doen als het regent). Ook lekker gegeten in diverse restaurants in de stad. We wilden nog de berg op maar die dag was het wat minder weer dus dat hebben we overgeslagen.

Daarna door naar Devin. DIt was een mooi 'huisje' binnen het complex. Keurige kamers en prima voorzieningen. Dagje zwembad was erg lekker. Ook in Devin zelf is niet veel te zien maar wel in de omgeving. Goed dat je een aantal dingen hebt aangegeven in de beschrijving. Verder hadden we zelf ook nog een paar boekjes meegenomen. We hebben een mooie wandeling gemaakt langs een eco-trail en een paar watervallen (weinig water in de zomer helaas).

Daarna Plovdiv. Dit vonden wij de mooiste stad. Veel te zien. Ook hier hebben we de Free Plovdiv Tour gedaan. Ook weer erg leuk en geeft een goed beeld van de stad. Daarna nog zelf een aantal dingen bezocht. Verschillende oude huizen, musea en het theater. In Plovdiv hadden we wel een dagje langer willen blijven. Hotel was super maar wel lastig te bereiken met de auto over al die keien. De auto kon gelukkig in de garage blijven staan.

Toen naar Veliko Tarnovo. Onderweg nog gestopt in Shipka. Een van de mooiste kerken die wij ooit gezien hebben. Prachtige ligging op de berg. Ook leuk hotel in Veliko Tarnovo maar ook wat lastig bereikbaar met al die smalle weggetjes (en een wat grotere auto). Oude Tracische stad bezocht die ze mooi gerestaureerd hadden. Ook Abernassi was erg leuk alhoewel het die dag regende.

Als laatste dan door naar Varna. Onder andere het 50 miljoen jaar oude stenenwoud gezien. Maar ook nog in Balchik gestopt. Hotel was goed te vinden met de beschrijving erbij. Prima hotel ook weer. We hadden daar twee kamers met een klein halletje ertussen. De dagen erna onder andere naar Kaliakra geweest en een in de rots uitgehouwen klooster. De laatste twee dagen op het strand gezeten bij restaurant de Bay (650 meter van het hotel).

Al met al een heerlijke vakantie. Alles was super geregeld. We voelden ons echt gast, In alle hotels werd goed voor ons gezorgd.
De taal is soms wel een probleem. Veel mensen spreken geen engels of duits maar alleen bulgaars en russisch. Inmiddels spreken we een paar woordjes en zinnetjes bulgaars en met google translate kom je ook een heel eind. Een keer zaten we in een restaurant waar niemand engels sprak en ook de kaart in cyrillisch schrift was en dus voor ons niet echt leesbaar. Maar dat werd ook opgelost doordat er na 5 minuten iemand opgetrommeld werd die wel engels sprak.

Erg vriendelijke mensen allemaal. ALtijd behulpzaam ook in kleine dorpjes waar niemand engels sprak en we duidelijk de enige touristen waren.

We hebben heel veel gezien. Teveel om hier allemaal te vermelden. Deels op aanwijzing van jullie en deels uit een paar boekjes die we zelf hadden meegenomen.

Erg bedankt voor het regelen van alles. Wij hebben echt genoten.

Met vriendelijke groet,

David, Ingrid, Marjolein en Jessica

Foto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel