Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Familie Koch
Reis: Fly-drive Beeldschoon Bulgarije op maat
Plaats: Koprivshtitsa, Veliko Turnovo, Plovdiv, Rodopi, Melnik, Sofia
Reisdata: 17-06-13 t/m 03-07-13


Via een Bulgaarse kennis, kwamen we bij Rodina Travel. Aangezien we altijd individueel reizen, was de keuze voor een fly-drive niet moeilijk. In de winter hebben we ons ingelezen in diverse gidsen over verleden en heden van Bulgarije en daarnaast kwamen de praktische en waardevolle adviezen van Larisa.
Alles bleek perfect georganiseerd, de autohuur (met de o zo nuttige Garmin-navigatie), de prima hotels /hotelletjes, de aanvullende route-beschrijvingen en ´tips´ die naast onze Capitool reisgids onmisbaar waren.

We hebben genoten van de prachtige natuur (alles stond in bloei), Veliko Turnovo, de Thracische graftombes, de romeinse opgravingen: Plovdiv en Nikopolis ad Nestrum maar bovenal de prachtig gelegen kloosters een oase van rust, zelfs in het drukke Bachkovo klooster (in een lange rij om de refter te zien), heb je een deur om van de hoofdbinnenplaats naar de Sveti Nikolakerk te gaan: totaal verlaten plaats, hier werden we aangesproken door 2 andere bezoekers (Bulgaars) die ons de politieke bedoeling van de fresco´s uitlegden.

Het heerlijke eten, aardige, behulpzame mensen, de Bulgaren zijn een echt ´terrasjes- volk´, dat zegt genoeg. In Sofia zaten we naar ons idee in het best ´beveiligde´ hotel van de stad, gelegen in hartje centrum bij parlementsgebouw en de diverse ministeries. Sinds enkele weken waren hier in de ochtend en avond demonstranten, voorzien van fluitjes en toeters, een oorverdovend lawaai. Dit alles konden wij zien en horen vanuit ons hotelraam. Ook de politie verscheen in grote getale, voorzien van een waterkanon - geparkeerd voor ons hotel-; de straten werden voor verder verkeer afgesloten en kon je zeggen: ´de politie stond erbij en keek ernaar´.
Wat ons opviel was de afwezigheid van agressie, na afloop ging iedereen weer zijn´s weegs.

Sofia is een prachtige stad, we bleven een paar dagen extra en een belevenis is het openbaar vervoer; als je uitgezocht hebt - hoe en waar - en kaartjes hebt, is het geldig maken in een ijzeren apparaat ergens bovenin, terwijl je je aan alle kanten staande probeert te houden een hele kunst, maar dan zijn er altijd behulpzame passagiers die wat meewarig naar je gestuntel kijken en je een helpende hand bieden.

Deze reis heeft onze verwachtingen overtroffen!

Derry KochFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel