Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Karin en Piet
Reis: 22-daagse Fly-drive 'Beeldschoon Bulgarije'
Plaats: Sofia, Koprivshtitsa, Veliko Tarnovo, Kazanlak, Plovdiv, Devin, Bansko, Rozhen, Panichishte
Reisdata: 15-06-18 t/m 06-07-18


Hallo Larisa,

Waar zijn jullie heen geweest met vakantie deze zomer?
Naar Bulgarije? "Wat moet je daar nou doen"!
Dat zal ik je eens vertellen!

Bulgarije heeft alles. Prachtige steden met een oud centrum waarvan nog veel te zien is uit de Romeinse tijd maar ook gezellige terrassen, mooie winkels en bijzonder boeiende musea.
De parken met hun enorme standbeelden. De dorpen met hun mooie huizen, de kloosters, kerken en de overweldigende natuur. Het eten is heerlijk en het is bovendien een erg goedkoop land.

Rodina Travel heeft, naar aanleiding van onze wensen, een reis van drie weken samengesteld. We hebben nog nooit zo'n goed georganiseerde reis gehad. Er kon gewoon niks misgaan. Het routeboek was zeer compleet met voor elke dag tips. De onderkomens waren goed. De ene keer verbleven wij in een familiepension de ander keer in een vijf sterren hotel met spa en alles daartussenin.
We kregen behalve een navigatie ook een goede autokaart en voor onze wandelingen in de bergen een gedetailleerde wandelkaart mee.
Hoogtepunten voor ons waren: de ruïnes van de oude vesting Tsarevets in Veliko Tarnovo; het oude centrum van Plovdiv; het archeologisch museum; de operavoorstelling in het Romeinse theater; het Ecopad in Devin; de jeepsafari naar het "Arendsoog", het festival in het stadspark van Bansko; de wandeling op de berg naar de Vihren hut; de wandeling van Rozhen naar Melnik langs de zandpiramides en terug; het Rilaklooster; de wandeling naar de 7 meren van Rila en het Nationaal Historisch museum in Sofia.
Tip: Het Nationaal Historisch museum en de Boyana kerk in Sofia waren met de auto wel wat lastig te doen. Het verkeer was druk en er stond veel file. Wij hebben een metrokaartje gekocht naar de Paradise shoppingmall. Daar staan taxi's die je voor een paar euro snel naar het museum of de kerk brengen. Terug hebben wij de bus genomen.

Nogmaals bedankt voor de fantastische reis en wie weet gaan we over een paar jaar de andere kant van Bulgarije bekijken!

Hartelijke groeten,

Piet en Karin                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel