Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Wim en Jolande
Reis: 15-daagse Fly-drive 'Beeldschoon Bulgarije'
Plaats: Sofia, Koprivshtitsa, Veliko Tarnovo, Plovdiv, Devin, Bansko, Rozhen, Sofia
Reisdata: 30-08-19 t/m 13-09-19


Dag Larisa en Frank,

De vakantie was er één met een dikke gouden rand. Alles klopte van de eerste tot de laatste minuut.
Op het vliegveld van Sofia werden we opgewacht door een vriendelijke meneer met een bijna nieuwe Toyota en een Nederlandstalige navigatie.
We vonden het een "groepsreis voor twee personen". Alles was geregeld, zelfs welke wegen en afslagen die we moesten hebben.

Bij het eerste hotel in Koprivstitsa (dat vrij moeilijk te vinden was, mede door de kwaliteit van de weg), werden we onthaald alsof ze ons al jaren kenden. Een warm bad in een land waar alles nieuw was.
Er werd voor ons Bulgaars gekookt en de volgende dag moesten we zèker de beroemde plekken van het stadje bezoeken!

Vandaar via het Troyan klooster door naar Veliko Tarnovo. Weer een prachtig hotel met groots uitzicht.
Daar hebben we o.a. de vesting "Tsarevets" bezocht en het dorpje "Arbanassi".
Van Veliko Tarnovo naar Plovdiv was weer een fantastische dag! Met o.a. Het openlucht museum, de Shipka pas, de kerk met gouden koepels, de graftombe van Ostrusha en natuurlijk de rozenvallei met het zeer luxueuze rozen complex "Damascena".
Plovdiv, een aangename stad waar we een Free Plovdiv Tour; hebben gedaan met een uitstekend engels sprekende gids.
Van daaruit weer verder via het Bachkovo klooster en het bedevaartsoord Krastova Gora, dat echt een heel eind van de bewoonde wereld ligt.
Verder naar Devin - het Spa van Bulgarije. Buiten alle andere bijzondere uitstapjes was het ecopad Struillitsa wel het meest onvergetelijkste.
Van Devin naar Bansko was een prachtige route, langs fantastische uitzichten, bijzondere stadjes en natuurlijk het Berenbos waar wij een privé rondleiding kregen.

In Bansko weer een gastvrij onthaal. Bansko zelf is een wintersport plaats met een gezellig centrum. En ik, als kabelbaan liefhebster, heb genoten van de gondellift!
Op de weg naar Rozhen kwamen we in bergdorpen, bij zandsteenpiramides en in Melnik waar alles naar wijn ruikt en ook goed smaakt!
In het hotel werden we door de eigenaar in het Nederlands begroet! En na een uitgebreid diner met heerlijke wijn en een met liefde gemaakt ontbijt zijn we vertrokken.
Eerst naar de Piramides van Stob, een behoorlijke klim maar zeer de moeite waard! En daarna naar het prachtige Rila klooster. En van daaruit naar Sofia.
Daar werd de auto opgehaald. En dan kom je ook in een hele andere wereld terecht. Dat was wel even wennen. We hebben de Free Sofia Tour gedaan. En daarna heerlijk door de stad geslenterd.
De laatste avond romantisch gegeten in een buitenwijk en de dag van vertrek nog wat gewinkeld....En dan ga je weer naar huis.....

Het is heel fijn geweest.

Alles klopte precies! Zelfs het weer! Het was twee weken STRALEND!

Wim en JolandeFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel