Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Janny en Metske
Reis: 18-daagse Fly-drive 'Verrassend Bulgarije'
Plaats: Rozhen, Bansko, Plovdiv, Kazanlak, Veliko Tarnovo, Ruse, Varna, Sozopol
Reisdata: 22-05-18 t/m 07-06-18


Beste Larisa en Frank,

Na een week weer thuis zijn we steeds enthousiaster temeer daar fam. en vrienden vragen hoe we het hebben gehad.

Laten we beginnen met te zeggen, dat de reis prachtig was en uitstekend is verlopen. Wat we natuurlijk al wel wisten is dat Bulgarije een lange en boeiende geschiedenis heeft. Maar op zo'n reis leer je heel veel en dan word je geboeid door de veelheid van culturen. Het is een prachtig land met een grote cultuur en overweldigende natuur. Bovendien staat nu alles in bloei en dat maakt het nog mooier. Voorts zijn de Bulgaren zeer vriendelijk en behulpzaam en we hebben geen moment gehad van een onveilig gevoel.
Kortom het beeld, dat in Nederland wordt geschetst van Bulgarije komt totaal niet overeen met de werkelijkheid.

We hebben veel gezien en dat komt natuurlijk vooral door jullie reis- en routebeschrijving. Anders zouden wij vast een groot aantal bezienswaardigheden niet hebben gevonden. De beschrijving was perfect en we hebben er veel aan gehad.
Ik wil wel toegeven, dat we een beetje opzagen tegen het autorijden, maar het was geen enkel probleem. Er is niet zoveel verkeer op de weg en in de grote steden zijn de automobilisten terughoudend en geven je alle kans om in te voegen.
Toen we Sofia uitreden hadden we het geluk, dat het een feestdag was. Er was weinig verkeer en de uitleg van de man die de auto bracht was perfect. Gelukkig dat we navigatie in de auto hadden, want hoe goed de routebeschrijving naar een hotel ook is er zijn altijd wel meerdere interpretaties. Met de navigatie kwamen we steeds feilloos aan bij de hotels. Anders zouden we het hotel in Plovdiv zeker niet hebben gevonden.

We zijn verrast door het hoge niveau van de hotels. Prima. Het enige wat ik hierbij wil opmerken is dat het te overwegen is om in plaats van in Rozhen een hotel in Melnik te kiezen. Daar is meer te beleven.
Het ontbijt was overal goed maar was uitgebreider in de grotere hotels zoals in Ruse, Varna, en Sozopol. Van de hotels scoort het hotel in Ruse het hoogst.
Het eten in Bulgarije is van zeer goede kwaliteit en bovendien niet duur. We hebben ervan genoten.

We hadden het geluk, dat onze auto helemaal nieuw was met slechts 54 km. op de teller. Bovendien is een wat kleinere auto veel handiger in Bulgarije, omdat in de binnensteden de straten nogal nauw zijn.

We vinden zelf dat we nog nooit zo'n relaxte vakantie hebben gehad en dat heeft vooral te maken met jullie geweldige uiteenzetting, altijd hebben we zelf alles moeten uitvogelen.
Van ons krijgen jullie een 10!

We overwegen om volgend jaar weer naar Bulgarije te gaan en dan het noorden te bezoeken.
Het is vanzelfsprekend, dat we ons dan bij jullie melden.

Je mag ons enthousiasme wat ons betreft overal publiceren een betere reisorganisatie voor Bulgarije vind je nergens!

Groeten van Janny en Metske

Foto's van deze reis:


                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel