Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Jaco en Caroline
Reis: 22-daagse Fly-drive 'Verrassend Bulgarije'
Plaats: Sofia, Melnik, Bansko, Devin, Plovdiv, Kazanlak, Veliko Tarnovo, Kyulevcha, Varna, Sveti Konstantin
Reisdata: 14-07-19 t/m 04-08-19


Hallo Larisa,

Dit jaar kozen wij er voor om tijdens onze zomervakantie een stukje Europa te gaan ontdekken waar we nog niet eerder geweest waren.
Onze wens was om een land te bezoeken met een interessante geschiedenis en cultuur, waar we ook zouden kunnen wandelen in de natuur.
Wij houden van de bergen en van de zee en vinden het een voordeel als het land waar we naartoe gaan een lekker klimaat heeft.
We vonden via internet de website van Rodina Travel, waarop enthousiaste verhalen staan van reizigers.
De beschrijving van de 17 daagse fly-drive naar Bulgarije sprak ons aan vanwege de afwisseling. In overleg met Larisa van Rodina Travel hebben we onze wensen heen en weer gemaild en is er voor ons een reis van 22 dagen samengesteld.

Het was een hele fijne verrassing dat wij voorafgaand aan de reis een compleet (gepersonaliseerd) routeboek ontvingen met vouchers, reisbeschrijving, boardingpassen voor heen- en terugreis, een boekje over Bulgarije en een taalgids. Wij gingen super relaxed op vakantie!

Inmiddels zijn we weer terug van de prachtige reis, waarin wij het land erg goed hebben leren kennen en van west naar zuid naar oost hebben doorkruisd.
We hebben genoten van de steden Sofia en Plovdiv, hebben uren gewandeld in de omgeving van Devin, bezochten de prachtige kloosters van Rila en Rozhen en hebben heerlijk kunnen relaxen aan de kust van de Zwarte Zee.

Het eten is puur en heel smakelijk gekruid. We genoten van de shopska salade en van de heerlijke stoofpotjes en fruitige Bulgaarse wijnen.

Rodina Travel heeft er voor gezorgd dat we mooie kamers hadden in de hotels en de verzorging is over het algemeen goed.
Ook hier was vooral de afwisseling leuk. Soms zaten we in een hotel in een piepklein dorpje, aan een onverharde weg. Eén keer hadden we een vier (of misschien zelfs vijf-) sterren hotel waar we gebruik konden maken van de spa met water uit minerale bronnen.

De samenwerking met de autoverhuurder is heel goed.
Ter plekke kregen we de Garmin navigatie apparatuur uitgereikt, met uitleg in het Nederlands.
Wat wij ook heel fijn vonden aan deze reis, is dat we in Sofia de auto bij ons hotel kregen aangeleverd en dat wij deze in Varna op de luchthaven weer konden inleveren.
Het rijden ging meestal goed in Bulgarije, al zitten de wegen op veel plekken vol gaten en moet je daar continu alert op zijn en bijsturen.

Bulgarije heeft ons verrast, er zijn veel mooie plekken te bezoeken en we zijn dankzij de 'free tours' in Sofia, Plovdiv en Varna goed meegenomen in de geschiedenis en de cultuur van het land.
De natuur is prachtig en zeker als je van bergen en rotskusten houdt de moeite waard om te bekijken.

Dank jullie wel voor de uitstekende voorbereiding van onze reis!

Hartelijke groet,

Jaco en CarolineFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel