Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Inge
Reis: 9-daagse Fly-drive 'Beeldschoon Bulgarije'
Plaats: Koprivshtitsa, Veliko Tarnovo, Plovdiv, Bansko, Sofia
Reisdata: 05-06-17 t/m 13-06-17


Beste Larisa,

We hebben onze eerste Bulgaarse reis afgerond en dit was buiten alle verwachtingen een zeer positieve ervaring, dank zij de goede organisatie en voorbereiding van Rodina Travel.

We vlogen naar Sofia en werden er prima opgevangen door het autoverhuurbedrijf. Met onze wagen kwamen we dan gemakkelijk in het gezellige familiehotel Panorama in Koprivshtitsa. De gastheer gaf ons veel interessante info over zijn streek en over Bulgarije. Een nuttige introductie voor ons.

Via Troyan reden we dan verder naar Veliko Tarnovo via de smalle maar goedbereidbare bergwegen van de Balkan. Gestopt in Sevlievo, leuk bergstadje. In Veliko Tarnovo verbleven we weer in een aangenaam hotel. Lekker buiten kunnen eten. Jammer van de vele katten die er rond zwerven en mee aan tafel willen.
De Bulgaarse keuken is lekker, gezond en gevarieerd en dat zullen deze katten vermoedelijk ook wel weten.

Vandaar naar Plovdiv, volgens ons de mooiste stad in Bulgarije. De free tour is er echt een aanbeveling. Jonge, enthousiaste Bulgaren promoten hun stad en land op een aanstekelige, warme manier. Ze brengen toeristen naar verrassend mooie plekjes en geven er steeds een passende en boeiende uitleg bij. Ook het avondconcert in het oude theater was indrukwekkend. Het hotel was deze keer geen familiehotel maar zeker de moeite. Een beetje een communistische ervaring. Leuk.
Vandaar reden we naar Bansko. Een toeristische winterplek. In de zomer is het er wat doods. We redden verder naar het prachtige Rilaklooster.
Aansluitend deden we een fikse wandeling door de mooie Rilabergen en bossen.

We eindigden onze rondreis in Sofia. Ook in Sofia hebben we danig genoten van de verschillende stadsbegeleidingen: de culturele tour, de communistische tour en de 'drink-eet-dans-zing Bulgaars'-tour. Dit heb ik nog in geen enkel ander land meegemaakt, zo'n enthousiaste gidsen, zo'n boeiende stadsontdekkingen. Verschillende godsdiensten leven er ook vredig naast en met elkaar.

Het was een fantastische ervaring in een veel te weinig bekend Europees land. Bulgarije doet zijn best om Europees te zijn en dat gaf ons vaak een warm gevoel.

Groeten,

IngeFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel