Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Juan Ibanez en Annette van Helvoirt
Reis: Fly-drive 'Verrassend Bulgarije' incl. Rodopi gebergte
Plaats: Sofia, Bansko, Sandanski, Devin, Plovdiv, Kazanluk, Arbanassi, Sv. Konstantin
Reisdata: 04-07-09 t/m 21-07-09


Afgelopen zomer hebben mijn vriend en ik een rondreis gemaakt door Bulgarije. Eigenlijk gaan wij altijd op de bonnefooi weg. Maar toen we besloten om naar Bulgarije te gaan zijn we gaan surfen op internet. Daar kwamen we de site van Rodina Travel tegen. Deze site zag er erg goed uit. Dus maar eens kijken wat ze voor mogelijkheden hadden. De voorgestelde rondreis (vliegtuig, hotelletjes en huurauto) leek ons erg leuk. Waarom dan verder zoeken. Dus zodoende besloten we onze reis via Rodina Travel te boeken.

Inmiddels zijn we bijna een maand terug en schrijf ik dit stukje. Ik moet zeggen dat alles heel goed geregeld was. Zowel het vliegtuig, als de huurauto, de hotelletjes en de route. De afstanden per dag waren goed te doen. En ik denk dat we een goed beeld hebben gekregen van het land. We zijn van noord naar zuid, van west naar oost gegaan. We hebben heel veel moois gezien, te veel om op te noemen. Maar een aantal hoogtepunten wil ik graag opnomen.
Sofia met een aantal hele mooie gebouwen. Bansko is een erg mooi oud, authentiek stadje met daar om heen mooie bergen waar je geweldige bergwandelingen kunt maken. Het Rilaklooster en de omgeving er van moet je niet missen. Het oude en authentieke stadje Melnik. De grotten in de buurt van Devin. Plovdiv met zijn oude wijk, mooie oude huizen die je kunt bezoeken, mooie stadscentrum en Romeinse amfitheater. De kerk van Shipka was echt een snoepje. En voor de liefhebbers natuurlijk de kust. De hotels waren erg goed. Vooral van het ontbijt hebben we genoten.

Bulgarije heeft een heel eigen sfeer met invloeden van West Europa, Sovjet Unie en Turkije. Het is een heel gemakkelijk land. Alleen de wegen en bewegwijzering, daar valt nog wel het een en ander aan te verbeteren. Maar op vakantie heb je alle tijd en het is avontuurlijk. Dus geen probleem. Al met al was het een geslaagde vakantie.

Juan en AnnetteFoto's van deze reis:

                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel