Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Daphne Hoekstra en Roos Pijpers
Reis: Fly-drive 'Beeldschoon Bulgarije'
Plaats: Koprivshtitsa, Veliko Tarnovo, Starosel, Plovdiv, Devin, Bansko, Melnik, Sofia
Reisdata: 16-07-14 t/m 01-08-14


We hebben een heerlijke vakantie gehad!
Alles was goed geregeld, de auto (zomaar een maatje groter dan gedacht) werd prima opgeleverd, erg handig dat dat gewoon op het vliegveld kon.
De handleiding met route beschrijvingen waren erg handig we hebben de navigatie niet hoeven gebruiken. Behalve in Sofia, toen de straat naast het hotel afgezet was en wij de parkeerplekken voor de deur over het hoofd zagen.

Maar goed, dat over de auto en de routes. De reis zelf was prachtig!
Het hotel in Koprivshtitsa was mijn favoriet, wat een lieve gastvrouw en wat een prachtig uitzicht. En de lekkerste Kavarma van de reis gegeten. Het dorpje was heel prettig om de reis te beginnen en had eigenlijk alles wat waar we de rest van de reis ook zo van genoten. Mooie natuur (wat een prachtige ligging) schattig dorpje, al meteen veel geschiedenis en aardige mensen.
Maar over alle andere plekken en hotels hebben we ook niets te klagen :-) Het waren stuk voor stuk fijne plekken. De hotels in Veliko Tarnovo, Starosel en Devin waren wat betreft onze standaarden super-de-luxe en enorm ruim. We vonden het erg fijn dat er overal rekening gehouden was met onze wensen (voor zover mogelijk), we hebben heerlijk kunnen lezen op de balkons.
Naar de start van de ecowandeling in Devin was even zoeken, maar het was zeker een beeldschone wandeling. Ook prachtig was de wandeling in de bergen bij Bansko.

De reisdagen waren prima afgestemd, we konden heerlijk rustig aan ontbijten en hadden dan ruim genoeg de tijd om alle tips te gaan bekijken. Het enige wat we zelfs iets teveel van het goede vonden was het bezoek aan Leshten & Kovachevitsa én Delchevo. Beide mooie plekken, maar voor ons wat teveel hetzelfde. Door 1 ervan over te slaan was er mogelijk wat meer tijd geweest in Melnik (na het bezoek aan het klooster was daar nu weinig tijd meer om bijvoorbeeld een wijnhuis te bezoeken b.v.).
Zelf vonden we het erg leuk om een extra nachtje in Sofia te zijn, ook al kan je de stad prima in 1 dag bekijken. Nu hadden we wat meer tijd om bijvoorbeeld ook het archeologisch museum te bezoeken (en nog een extra terrasje te pakken).

Het mag duidelijk zijn, we hebben echt genoten en zijn heel erg tevreden over de reis!

Heel erg bedankt voor de goede adviezen en service!

Met vriendelijke groet,

Daphne en RoosFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel