Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Helma Heuvink
Reis: Folklore rondreis Bulgarije incl. het Zheravna festival
Plaatsen: Sofia, Kotel, Russe, Tryavna, Sofia
Reisdata: 14-08-12 t/m 25-08-12


Even reageren op de geweldige folklore rondreis in Bulgarije met het Zheravna Festival met Ida en Bas van Duuren.

De informatie vooraf was zeer compleet. Dit was de 6e keer Bulgarije en zo uitgebreid heb ik het nog nooit gekregen.

Het was heerlijk in Koprivshtitsa te beginnen, leuk hotel de geur van de kruiden uit de keuken, het houtvuur maakte je meteen weer thuis te voelen (miste wel de dansgroepen en reuring van anders dan het Festival).
Maar..... we gingen via de Shipka kerk, de Tracische Tombes door de Rozenvallei naar Kotel waar we Jaap en Galina (ook geen onbekenden) troffen. Het is toch heel speciaal om in de oude wijk "Galata" te overnachten en buiten met elkaar van de Bulgaarse gerechten te genieten. Dit met muziek en zang van Galina.
En dan HET FESTIVAL: Vooraf er tegenop gezien kleding te vinden, maar het is heel speciaal om in klederdracht met elkaar op het festival te lopen. De geweven kleden waar je op zat, de tentjes met eten en drinken, de muziek het dansen, geweldig was het. Gewoon gaan zitten en rondkijken was al fijn.
Het vloog om en voor we het wisten gingen we op pad naar Russe met onderweg "de ruiter van Madara" en de "Svestari graftombe". De stad Russe was na Kotel wel even wennen. Mooi de Jugendstil op de gebouwen, hopelijk wordt er veel gedaan aan renoveren want dat is wel nodig.

Het Invanovo rotsklooster en Kilifarevo klooster op de weg naar Tryavna waren ook zeer de moeite waard.
Het hotel van Tryavna met zwembad was zeer welkom want warm was het inmiddels wel. Mooi houtsnijwerk gezien ook terwijl men er mee bezig was in de werkplaatsjes in Tryavna. Éé held van de groep is nog naar Bozhentsi gelopen, mij lokte het zwembad en weer anderen leerden van de reisleider nog een dans voor als er gedanst werd ´s avonds.

Helaas.........Sofia kwam weer duidelijker in beeld. We bezochten het Glozhene klooster hoog op de berg met een smalle toegangsweg. De chauffeur zong ons de berg op.
Na de warmte bezochten we de grot Sueva dupka waar het vliesvest goed van pas kwam.
Tot besluit twee nachten in het vertrouwde hotel in Sofia en een dagje Sofia tot besluit. Een afscheidsdiner in een andere wijk wel ook boven op de berg en ....helaas de vakantie was weer voorbij.

Ik heb weer genoten dankzij Rodina Travel, de begeleiders, de gids en de chauffeur.

Hartelijk dank hiervoor,

Helma HeuvinkFoto's van deze reis:

                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel