Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Hans en Ans
Reis: 15-daagse Autorondreis 'Bulgarije'
Plaats: Belogradchik, Sofia, Melnik, Bansko, Plovdiv, Kazanlak, Veliko Tarnovo, Kyulevcha, Varna
Reisdata: 05-05-18 t/m 18-05-18


Beste Larisa en Frank,

We zijn net teruggekeerd en zijn nog (een beetje) aan het bijkomen van vijf weken reizen door Europa en Bulgarije.
We hebben een prachtige tijd gehad in dit mooie land.
We kunnen er een boek over schrijven, zoveel moois gezien en beleefd.

We willen je ook nog zeer bedanken voor de uitgebreide reisbeschrijving die je speciaal voor ons hebt gemaakt. Deze leidraad was onderweg ons beste reismaatje.
Bijna alle bezienswaardigheden die hierin beschreven zijn hebben we gevolgd. Het begon al in Belogradchik met die prachtige, op mensfiguren gelijkende steenmassa's.
We waren ook zeer tevreden over het hotel in deze plaats. Prachtig uitzicht op de steenfiguren vanaf het balkon in onze kamer.
Ook het mooie weer tijdens de wandeling naar de oude vesting was top!

Het voert te ver om de hele reis zo te beschrijven maar je hebt een route uitgezet die werkelijk zeer de moeite waard was.
De reistijden tussen de hotels waren heel goed te doen en de tips om deze onderweg te bezoeken waren alle zeer de moeite waard.
Soms moesten we verstek laten gaan vanwege hevige regenbuien of juist het tegengestelde dat het veel te warm weer was maar het overgrote deel hebben we gevolgd!

Ik ga je ook nog complimenteren over je hotelkeuze; alle hotels waren erg mooi of strategisch gelegen en (op één na) alle kamers met balkon en alle kamers hadden Wi-Fi.
Ook de diversiteit van de verschillende steden waar de hotels gelegen waren ook zo leuk.
In het hotel in het centrum van Sofia ging de auto in een lift naar de ondergrondse parkeergarage en bijvoorbeeld in het pittoreske Melnik was parkeerruimte voor het uitkiezen.
In Sofia en Plovdiv hebben we deelgenomen aan de wandeltour met Engelse gids. Beide wandeltochten waren zeer de moeite waard!

Ook mogen we terugkijken op een vlekkeloze en schadevrije tocht met onze eigen auto, ondanks de wegen in diverse dorpjes een opknapbeurtje mogen krijgen.
Op weg naar Plovdiv kregen we wel een scheur in een voorband en moest vervangen worden voor een nieuwe.
Helaas kreeg ik het wiel er niet af maar ineens stopte er een dikke BMW met een zeer gespierde bestuurder en vroeg of hij kon helpen. Ik gebaarde dat het wiel er niet afging maar voor hem was dat een peulenschilletje; even flink schoppen en wrikken en het reservewiel kon geplaatst worden.
Toen de klus in de felle zon geklaard was vroeg ik wat hij hiervoor rekende; hij gebaarde dat hij er niets voor wilde hebben!

In het lieflijke hotel in Plovdiv is de zoon van de eigenaresse met me mee gegaan als tolk naar een bandencentrum om een nieuwe voorband te laten plaatsen. Ook hij wilde niets hebben voor zijn bemiddeling.

Het is allemaal niet zo interessant wat ik hierboven geschreven heb maar wil je toch even laten weten de vriendelijkheid en met name de onbaatzuchtigheid van deze mensen. Voor de rest heb ik het Bulgaarse volk als zeer prettig ervaren.
Niet alleen in de hotels maar ook de bediening in restaurants en op terrasjes waar je alleen even een kopje koffie ging drinken evenals in de winkels en de ticketverkoopster van een bezienswaardigheid. De meesten spraken wel een woordje Engels en de menukaarten waren in de restaurants met Engelse vertaling maar als je je best deed iets in het Bulgaars te zeggen was je bij wijze van spreken gelijk hun vriend.
Soms werd ik ook verbeterd in m'n uitspraak omdat ik de klemtoon verkeerd legde. Echt heel verrassend maar ook zó leuk!

Kortom, het was een prachtige reis met alleen hoogtepunten en we zijn je daar heel, heel dankbaar voor!

Hartelijke groet,

Hans en Ans

                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel