Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Hanna, Gertjan en Milan
Reis: 17-daagse Fly-drive 'Verrassend Bulgarije'
Plaats: Sofia, Panichiste, Bansko, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Sveti Konstantin
Reisdata: 20-07-18 t/m 05-08-18


Beste Larisa en Frank,

Wij hebben het heel goed gehad in Bulgarije en zijn nog aan het nagenieten.

Bulgarije is een heel mooi land en het was ook veel groener dan ik verwacht had, dicht beboste bergen en heuvels en veel wilde bloemen en enorme zonnebloemvelden, erg mooi.
Verder vonden wij Plovdiv een verrassend heel erg leuke, mooie en levendige stad en een ander hoogtepunt van de reis vonden we de wandeling bij de 7 Rila meren, echt prachtig, hoewel we toen ook nog wel zijn overvallen door flinke onweersbuien en op het einde een beetje fout waren gelopen in de harde regen en mist. We spraken toen een Bulgaars gezin, zij waren ook op weg richting stoeltjeslift en twijfelden ook over de route. Zij gingen wat sneller want hun kinderen waren een stuk ouder. Een eind verderop was een richtingbordje in het Bulgaars en de man van dat gezin was zo aardig om ons in de stromende regen en onweer op te wachten en de goede kant op te sturen. In de berghut hebben wij kunnen schuilen tot het ergste onweer voorbij was, en na dit avontuur smaakte het biertje in het hotel in Panichishte extra lekker.
Echt heel aardig van die man en dat waren de mensen sowieso.

Ook leuk is dat het niet ver vliegen is, maar toch veel dingen echt heel anders zijn, zoals de letters, af en toe een paard en wagen op de doorgaande wegen, de gerechten en dat bijvoorbeeld ijsjes per gram worden gewogen en betaald.
En allemaal nog niet van dat hele erge massatoerisme, en uit eten is ook nog heel goed betaalbaar en meestal heel lekker, dus echt een aanrader wat ons betreft.

Ook de reis via Rodina Travel is ons erg goed bevallen en zouden we anderen zeker aanraden.
Wij zijn gewend om alles zelf te regelen, maar dit was ook wel lekker relaxed en onbezorgd op vakantie gaan, en toch (of juist) op de echt mooie plekjes komen.
We werden prima ontvangen door Ivo in Bulgarije en hij was heel aardig en behulpzaam met de huurauto. Ook fijn dat we priority boarding hadden en de auto gewoon weer bij de vertrekhal konden inleveren, perfect geregeld allemaal.

De reisomschrijving was leuk om te lezen en heel duidelijk, we konden alle hotels etc. goed vinden met de combinatie van de route-omschrijvingen, de Nederlandstalige navigatie en de wegenkaart.
Alleen bij Belitsa hebben we getwijfeld; wij hadden begrepen dat het Berenpark in of bij het dorpje Belitsa was, maar het was daarna nog een heel eind verder een weggetje in de bergen volgen, dat hadden wij niet verwacht en waren in eerste instantie weer omgekeerd. Dus dat zou je misschien nog iets kunnen verduidelijken in de omschrijving.
In het hotel zeiden ze trouwens dat er een nieuwe weg naar het Berenpark was, en het zag er inderdaad heel nieuw en goed uit, alleen de laatste 2 a 3 kilometer was nog onverhard en hobbelig (was nu prima te doen, maar na een flinke regenbui misschien lastig. Je zou dit laatste stuk dan ook lopend kunnen doen, wij hadden het dit wel waard gevonden, het was een leuke en interessante tussenstop en echt weer iets anders dan de andere dingen die je ziet).

We hebben heel veel gezien en gedaan, ook sommige suggesties voor tussenstops wel overgeslagen omdat we met ons zoontje ook soms wat tijd wilden overhouden om te zwemmen en voetballen. Hij vond het ook een heel leuke reis.
Erg mooie/leuke tussenstops vonden wij bijvoorbeeld de Shipka pas met oorlogsmonument en het stenen woud vonden we ook heel bijzonder, en het Rila klooster en de Stob piramides ook niet te missen (ook als je de allerlaatste 5 min niet verder durft te wandelen vanwege de afgronden aan beide kanten :-).

De hotels waren allemaal prima en een leuke afwisseling tussen bijvoorbeeld een echt bergwandelaars-hotel met leuke sfeer in Panichishte en een hotel met historie en glorie in Plovdiv en in Sv. Konstantin een charmant familiehotel met prachtige tuin.
Verder in Bansko en Veliko Tarnovo in de hotels genoten van fijne zwembad en lekkere massage. En in Sofia ruime kamer en super centraal.

Ook heel attent onze verjaardag attenties - bij aankomst in Sofia stond in onze kamer een bordje met happy birthday, een reep chocolade en wat te drinken voor ons alle drie. Heel leuk aankomen zo!
En in het laatste hotel Vega was het helemaal feest, Milan werd daar 7 jaar en toen wij bij het ontbijt kwamen, zetten ze muziek aan met happy birthday, kregen we een taart met een kaarsje, hij kreeg een modelvliegtuigje als kadootje en een door de oma van de familie zelf geborduurd schilderijtje in een lijstje, met de datum van zijn verjaardag erop en een roos en de naam van het hotel.
Een zevende verjaardag om nooit meer te vergeten dus!

Kortom, we zijn heel enthousiast over Bulgarije en over Rodina Travel en heel erg bedankt namens ons alle drie voor de goede zorgen!!

Groetjes,

Hanna, Gertjan en MilanFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel