Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Fam. Kooijman
Reis: Fly-drive Bulgarije op maat
Plaats: Plovdiv, Devin, Dobarsko, Sofia
Reisdata: 23-07-14 t/m 06-08-14


Dag Larisa,

Dit jaar hebben we met twee van onze dochters (12 en 14 jaar) een rondreis gemaakt door het zuidwesten van Bulgarije. Na een overnachting in Plovdiv zijn we vijf dagen in het Rhodopi gebergte (in het plaatsje Devin) geweest, en daarna vier dagen in het Rilagebergte (in het dorpje Dobarsko). Tenslotte hebben we een volle dag in Sofia doorgebracht. De oude stad van Plovdiv, waarin ook ons overnachtingshotel lag, is verrassend mooi. Vanuit Devin hebben we de grotten van Yagodina en Trigrad (Devil´s Throat Cave) bekeken, en twee prachtige wandelingen gemaakt over ´eco-paden´ (één bij Devin en één bij Smolyan, de canyon van de watervallen).
Vanuit Dobarsko hebben we Bansko bezocht (niet alleen een wintersportplaats maar ook een stad met een mooi historisch centrum), en zijn we het hooggebergte in geweest (Vihren hut bij Bansko en Bezbog hut bij Dobrinishte, de laatste via een stoeltjeslift). Uiteraard hebben we het welbekende Rilaklooster niet overgeslagen. Het contrast tussen het zeer landelijke en authentieke Dobarsko en het drukke centrum van Sofia (waar we vanuit het hotel bijna bij de president binnen konden kijken) was leuk om te ervaren.

Rondreizen in Bulgarije met een huurauto is goed te doen. Om ´Eco-paden´ te vinden, en hoe er te komen, is wat huiswerk vooraf aan te raden. Onze ervaring is dat je nooit helemaal precies weet wat je aan gaat treffen, maar dat het meestal toch goed uitpakt. Ondanks het feit dat het hoogseizoen was het nergens echt druk, zowel op de weg als op de plaatsen die we bezocht hebben.

Vooraf hebben we Rodina Travel gevraagd om een reis samen te stellen naar plaatsen vanwaaruit zonder al te veel kilometers te hoeven rijden veel afwisselende uitstapjes gemaakt konden worden. En we wilden ook graag accommodaties waar niet alleen wij maar ook de kinderen zich goed konden vermaken. En dan is het prettig om niet ´blind´ te boeken maar om advies te krijgen van mensen die Bulgarije goed kennen.

Rodina Travel is er prima in geslaagd om aan onze wensen tegemoet te komen!

Martin, Jeannette en kinderenFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel