Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Els en René
Reis: 21-daagse Fly-drive 'Beeldschoon Bulgarije'
Plaats: Koprivshtitsa, Veliko Tarnovo, Kazanlak, Plovdiv, Pamporovo, Devin, Bansko, Rozhen, Sofia
Reisdata: 11-07-15 t/m 01-08-15


Dag Larisa en Frank,

We hebben een heerlijke, probleemloze vakantie gehad. Alles was perfect geregeld! De bergen zijn erg mooi en heel afwisselend. De tocht naar de Devils Troath vonden we schitterend, evenals de Rila-meren en de bergen bij Bansko.
Qua cultuur zijn we ook bepaald niet tekort gekomen. Ik durf niet te zeggen wat we het mooiste vonden: de tombes van de Thraciërs en de prachtige objecten in de musea, de vele Romeinse restanten, de kloosters en kerken. In Arbanassi kregen we een privé-rondleiding in de oudste kerk van iemand die net een onderzoek voltooid had naar de fresco's en daar graag over praatte. Een onverwacht cadeautje was een opera in het Romeinse amfitheater in Plovdiv. De hele stad vonden we trouwens geweldig (het kleine Trakart museum is een echte aanrader!), evenals Veliko Turnovo. En Sofia was een verrassing: tien keer relaxter dan we verwacht hadden. En wat zijn ook daar nog veel Romeinse restanten! Het kunstmuseum vonden we ook erg mooi. Bulgaarse kunst zien we niet vaak. Een winkelstraat interesseert ons niet zo, maar de kleine winkeltjes in de woonwijken waren vaak erg leuk, evenals de piepkleine terrasjes in de tuintjes achter de grote woonpanden. René, die geograaf is, ziet hier dezelfde ontwikkelingen als in Berlijn en Praag.

De enige tegenvaller was eigenlijk het festival in Rozhenski Poljani bij Pamporovo. We hebben mooie dansen gezien en veel muziek gehoord, maar het was ook één groot eetfestijn en de bezoekers hadden meer belangstelling voor het eten en drinken en een hondendressuurwedstrijd dan voor de optredens. We zijn in de loop van de middag weggegaan, omdat ik constant aan het 'huilen' was van de barbecuedampen die overal hingen. Zelfs 's avonds in het hotel had ik er nog last van. Een repetitie van een dansgroep 's avonds op het pleintje in Devin was eigenlijk net zo leuk.

We vonden de hotels erg goed gekozen (we zouden ze vaak zelf niet gevonden hebben!) en vaak erg leuk, vooral de kleinere! Het personeel was echt altijd heel erg vriendelijk, zoals trouwens alle mensen die we ontmoet hebben. Jammer, dat het communiceren soms moeilijk was!
Tenslotte: wat we heel opvallend vonden, was de aanwezigheid van drinkwater overal: ideaal als je aan het wandelen bent en het is warm!

We hebben kortom genoten en zijn niet voor de laatste keer in Bulgarije geweest.
Hartelijk dank voor de perfecte organisatie, er is echt niets op aan te merken!

Groetjes Els en René                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel