Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Chris - Probus Antwerpen Noord
Reis: 5-daagse Rondreis op maat 'Plovdiv en Sofia'
Plaats: Plovdiv, Sofia
Reisdata: 02-09-19 t/m 06-09-19


Beste Larisa en Frank,

Onze leden hebben oprecht genoten van de reis en waren vooral onder de indruk van uw Nederlands sprekende gids Kaloyan Velikov.
We hebben nog nooit zo een vlot sprekende buitenlandse gids gehad die de Nederlandse taal (geen Hollands !!!;-)) zo machtig was en die zijn kennis op zo'n aangename manier kon overbrengen aan ons. Hij wist de mensen op een rustige manier te enthousiasmeren door afwisselend over cultuur, geschiedenis, religie, eetcultuur enz te praten, overgoten met af en toe een mopje en een raadsel. Hij is werkelijk een wandelende encyclopedie.

We waren ook onder de indruk van het vlotte verloop van het programma dankzij de co&oeml;rdinatie van Kaloyan. Bij voorbeeld, als er sporadisch te weinig tijd was voor een koffie dan werd dit vervangen door een aperitief of door een dessert. Er waren ook enkele prachtige, leuke verrassingen bij die zullen blijven hangen zoals het Jazz Ensemble in de retrotram met versnaperingen, de folklore dansen op de gezellige locatie (prachtig vergezicht) van het wijndomein, zaken die positief onthaald werden door onze leden, en nog wel enkele andere punten die ik nu misschien vergeet te vermelden.

Het programma zelf zat ook zeer goed in mekaar: er was voldoende afwisseling, er waren genoeg pauzes maw niet overladen, aan praktisch alle wensen kwam de gids tegemoet met als resultaat, uiterst tevreden mensen met glunderende gezichten.

De 2 hotels waren prima, met zeer ruime comfortabele kamers.
Voor mij "persoonlijk" was het diner de eerste avond niet wat ik hoopte en ook de "uitstraling van het restaurant" was eerder aan de zwakkere kant.
De andere restaurants waren zeker in orde.
Het spreekt voor zich dat deze evaluatie bij onze groep van 31 personen zeker voor iedereen wel zal afwijken en verschillend beoordeeld zal worden.
Voor sommigen, (zeker voor de kleinere eters), was de lunch meestal aan de ruime kant maar we respecteren wel de lokale eetgewoonten die de Bulgaren hanteren.
De afsluitende lunch aan het mooie meer daarentegen was dan echt wel een schot in de roos en zal blijven hangen als een heel, heel mooie herinnering.

De reisbeschrijving die we van u kregen was van top kwaliteit, gedetailleerd, heel professioneel en duidelijk.

Deze reis was ook een "Eye Opener" voor ons als West- Europeanen.
We denken altijd aan Italië of aan Griekenland als we aan onze voorgeschiedenis denken maar we waren verrast dat ook Bulgarije zoveel te bieden heeft en dat vele zaken slechts in de 20ste eeuw ontdekt werden.

Bij het maken van de optelsom durf ik zeggen dat zowat iedereen tevreden was en wie weet komen we binnen enkele jaren terug om samen met Rodina Travel en Kaloyan een ander deel van Bulgarije te bezoeken want volgens de gids is er nog best veel te zien of te ontdekken!

Met mijn oprechte dank voor de puike organisatie en vriendelijke groeten,

Chris
namens Probus Antwerpen                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel