Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Fam. Boonstra
Reis: 15-daagse Fly-drive 'Beeldschoon Bulgarije'
Plaats: Koprivshtitsa, Veliko Tarnovo, Plovdiv, Devin, Bansko, Melnik, Sofia
Reisdata: 23-07-17 t/m 06-08-17


Hallo Larisa,

Allereerst was de reis uitstekend door je voorbereid en was je zeer behulpzaam en communicatief mbt alle vragen die we hadden. De Mitsubishi met automatische versnelling waren we heel blij mee (echt wel nodig in de bergen).

Het hotel in Kopvrivshtitsa vonden wij helemaal prima als eerste stop. Wat moeilijk bereikbaar op het laatste straatje, maar vriendelijke eigenaar, heel attent bij het diner met uitleg over het eten, heerlijk geslapen en prima ontbijt.

De reis naar Veliko Tarnovo ging prima en misschien vonden we het Troyan klooster wel het mooiste klooster van de reis (misschien omdat dit het eerste klooster was wat we zagen) maar ook door de intieme binnenplaats en het hele mooie "kerkje".
In Veliko Tarnovo hebben we een heel goed hotel gehad, waarom: heel fijn zwembad, goed ontbijt en mooie kamers en dan nog het hele fijne buitenrestaurant.

Dan Plovdiv, de reis er naartoe prima, alleen de waterval zoals ie op het plaatje stond was onvindbaar (wel iets van een stroomversnelling/waterval gezien maar dat was niet veel). Shipka en graftomben vonden wij heel mooi, het rozen productie bedrijf stelde niet veel voor qua rondleiding.
Wij vonden hotel Trimontium helemaal geweldig en Plovdiv een hele mooie stad. Het hotel was weliswaar verouderd en niet up-to-date, maar wat een uitstaling, geweldig ontbijt, heerlijk afzonderlijk restaurant Victoria wat niet bij het hotel hoort (restaurant had super service en was erg goedkoop vonden wij). En dan voor mijn zoon en mij nog het gratis Casino (helemaal leuk). De Plovdiv tour was ook heel leuk en interessant.

Dan de reis naar Devin, dit was toch wel erg lang met alles wat we wilden zien, ben heel wat auto rijden gewend, maar was de laatste 30 kilometer er wel wat klaar mee. Achteraf, gezien de tijd die het gekost heeft, hadden we de reis naar het Kruisenbos, kunnen overslaan, maar we hebben het wel gezien. De weg naar de wonderfull bridges vond ik minder zwaar rijden, we moesten natuurlijk wel op de gaten letten. Was erg leuk.
In Devin was het hotel het perfecte rustpunt. Het was een hele fijne, rustige sfeer op het "park" met fantastisch zwembad. Het restaurant was hier wat minder, maar de voorgaande dagen waren we ook erg verwend met eten. Wij vonden in Devin sowieso de minste keus om te eten (en het was overal daarvoor ook zo lekker). Eco pad en jeep safari helemaal leuk. Grot met alleen maar Bulgaars sprekende gidsen was minder.

Dan Bansko, de route er naartoe heel mooi, Velingrad was leuk om even door te lopen en te lunchen. Het berenbos was ook nog een hele rit van de weg af, maar goed om een keer gehoord/gezien te hebben. Laatste stuk er naartoe lastiger als je niet zo'n fijne auto zou hebben denk ik.
Het hotel was okay (badkamer wel waterballet maar verder goed). Ontbijt was hier wel wat minder, maar de lekkerste bedden! Bansko; hele leuke gezellige plaats en heerlijk in de bergen gewandeld.

Dan Melnik (Rozhen klooster leuk, maar niet spectaculair en we hadden er al heel wat gezien inmiddels natuurlijk).
Het hotel: heerlijk zwembad en eten, de badkamer had geen douche gordijn en het ontbijt kon wel iets beter. Ik heb hier nog wijn gekocht. Ik hoop het binnen 5 weken te ontvangen. Wel heel leuk verblijf gehad hier (tot half twee met mijn zoon bij de eigenaar en vrienden gezeten).

Als laatste Sofia, Fantastisch! Leuke winkels twee stadtours gedaan, goed hotel en mensen die weer Engels spraken.
Vervoer naar vliegveld ook weer helemaal volgens afspraak.

We hebben een heerlijke en afwisselende vakantie gehad.
Wat een heerlijke keuken in Bulgarije, nergens teleurgesteld. Heel mooi landschap en cultuur. En dan die prijzen, zo kun je net even iets meer doen (en fooien geven).

Als we een minpuntje zouden moeten noemen dan misschien dat de mensen niet gelijk heel vriendelijk overkomen (eenmaal ontdooit dan een stuk beter) en dat Engels op met name veel plekken in de bergen nog wel een uitdaging is, zelfs in de hotels.

Larisa, wij vinden dat we met jullie Rodina Travel het beste reisbureau hebben gehad tot nu toe. Alles heel goed voorbereid en geregeld en volgens afspraak en dan tussentijds ook nog even de jeep safari regelen/duidelijk maken.

Ik kan iedereen Bulgarije en Rodina Travel aanraden!

Met vriendelijke groeten,

Maurice                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel