Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Reiservaringen

Reizigers: Annelies en René
Reis: 13-daagse Rondreis 'Beleef Bulgarije'
Plaats: Sofia, Koprivshtitsa, Veliko Tarnovo, Madara, Kazanlak, Plovdiv, Bansko
Reisdata: 03-09-18 t/m 15-09-18


Beste Larisa,

Wat een fantastisch georganiseerde reis. Vooraf kregen we al een zeer persoonlijk boekwerk met alle informatie over de reis, hotels, het land en alles wat men vooraf wilt weten.

De reis zelf met een heel leuk divers gezelschap van 15 deelnemers was zeer boeiend. Afstanden per dag waren niet te lang zodat overal ruim gelegenheid was om de bezienswaardigheden goed te bezoeken. Bulgarije heeft een enorm oude en interessante geschiedenis maar ook een prachtig berglandschap. In Sofia zie de moderne wereld maar in vrijwel alle andere plaatsen ga je soms eeuwen terug met een rijke cultuur. Vooral Plovdiv was heel bijzonder met een zeer historische oude binnenstad, maar vrijwel elke stad of dorp had wel oude geschiedenis en vele kerken.
Alle hotels waren prima met ruime schone kamers en voorzien van alle gemakken. Vooral het eerste kleine familiehotel in Koprivshtitsa was bijzonder met een traditioneel welkom met versgebakken brood en lokale lekkernijen. Verder werd elke avond een diner geserveerd met heerlijk Bulgaars eten.
De excursies waren zeer interessant waarbij wij wel erg veel kerken bezochten met prachtige fresco's en iconen. Misschien (als tip) in het programma iets minder kerkbezoek plannen want het verhaal is overal hetzelfde. Ook het contact met de lokale bevolking was bijzonder. Lunchen bij mensen thuis met zelfgemaakte traditionele gerechten en ook het diner bij een collega gids / docent Nederlands was geweldig.

We hebben een heerlijke rondreis gehad, mede door de zeer deskundige gids Elena en het goede rijden van chauffeur Toni, waarvoor heel hartelijk dank.

Nog veel succes toegewenst en hartelijke groeten,

Annelies en RenéFoto's van deze reis:
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel