Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Zoek & Boek
  • Reissoort:

    7-daagse Rozen studie en wellness reis
  • Verzorging:

    Volpension

Van dag tot dag

Themareizen Bulgarije, 7-daagse Rozen studie en wellness reis Bulgarije


Deze reis is een combinatie van vakantie met leren, doen, zien, ontdekken, proeven, beleven, ontspannen en vooral heerlijk genieten. Deze reis is i.s.m. Chi International.

DAG 1

Sofia - Koprivshtitsa - Pavel Banya (ca. 200 km)

Themareizen Bulgarije, Rozen studie en wellness reis Bulgarije

Na een rechtstreekse vlucht van nog geen 3 uur komen wij rond de middag aan op de luchthaven van Sofia. Hier worden wij opgehaald door onze Nederlands sprekende gids en maken wij kennis met de rest van het reisgezelschap.
Wij vertrekken richting Koprivstitsa, een stadje schitterend gelegen in het Balkan gebergte op ca. 950 m hoogte, waar wij eerst gaan lunchen. Daarna maken wij een korte wandeling door het kleurrijke, historisch centrum en langs de prachtig beschilderde authentieke, oude huizen.

In de namiddag vertrekken wij richting Pavel Bania, een kuuroord gelegen in het hart van de Rozenvallei, waar wij de volgende 3 nachten zullen verblijven in het mooie 4-sterren Spa hotel Sevtopolis. Nadat iedereen heeft ingecheckt in haar/zijn kamer, dineren wij samen in het restaurant.
De rest van de avond rusten wij uit en bereiden ons voor op de komende leuke dagen.

DAG 2

Pavel Banya - Kazanluk - Shipka - Damascena - Pavel Banya (ca. 60 km)

Themareizen Bulgarije, Rozen studie en wellness reis Bulgarije

Na het ontbijt vertrekken wij richting Kazanluk, de hoofdstad van de rozen, voor een bezoek aan een van de eerste privé fabrieken voor productie van cosmetica van rozen olie - de Tomy Show Cosmetics, vooral bekend om hun rozenwater. Ook krijgen wij de gelegenheid om kennis te maken met hun producten en natuurlijk deze zelf te testen en/of te kopen.
Zo komen wij alvast in de stemming voor de rest van de week, die geheel in het teken zal staan van de ROOS - volgens velen de meest romantische en geurrijke bloem op aarde.

Behalve als de hoofdstad van de Rozen, staat Kazanluk ook bekend als de stad van de Thrasiche koningen.
Wij maken vandaag ook kennis met de cultuur van waarschijnlijk de meest invloedrijke en bijzondere bewoners van Bulgarije - de Thraciërs, die hier in de 4de eeuw v. Chr. hebben geleefd. Ze waren beroemd om hun rijke tradities, moedige krijgers en liefde voor kunst en cultuur. De bekendste Thraciërs zijn ongetwijfeld de zangers en dichter Orpheus en de slavenkoning Spartacus.
Onderweg zien wij, links en rechts, vele heuvels. Dit zijn Thracische graftombes, waarmee de Rozenvallei bezaaid is. Vandaar dat deze ook bekend staat als de vallei van de Thracische koningen. De Thraciërs geloofden in het leven na de dood en maakten van de begrafenis een echt feest. De tombes werden rijkelijk versierd en volgestopt met gouden en zilveren sierraden en voorwerpen, die de overledene kon gebruiken tijdens zijn reis naar het hiernamaals.
In Kazanluk bezoeken wij de indrukwekkende Kazanluk Thracische graftombe, opgenomen in de lijst van UNESCO, vanwege de bijzonder goed bewaarde fresco´s.

Na de lunch gaan wij richting het Balkan gebergte en het dorpje Shipka, gelegen aan de voet van de gelijknamige bergpas, dat voor de Bulgaren een historische betekenis heeft. Hier vond in 1877 de belangrijkste slag plaats van de bevrijdingsoorlog, waar veel Russische en Bulgaarse soldaten sneuvelden tijdens de verdediging van de pas tegen het Ottomaanse leger. Om hen te eren is in het dorpje Shipka een kerk met gouden koepels gebouwd. Deze bijzondere kerk gaan wij bezoeken.

Begin van de namiddag keren wij terug naar ons hotel. Na een korte pauze beginnen wij met de eerste workshop met als thema De Roos.

DAG 3

Pavel Banya - Rozenfeest - Pavel Banya (ca. 70 km)

Themareizen Bulgarije, Rozen studie en wellness reis Bulgarije

Na het ontbijt verlaten wij Pavel Banya en gaan richting Karlovo om deel te nemen aan een echt Rozenfeest. Er staat veel op het programma maar het grootste deel ervan willen wij nog niet prijsgeven. Wij kunnen toch een tipje van de sluier oplichten: wij gaan in ieder geval veel proeven, zien en beleven. De rest blijft een verrassing.

Daarna vertrekken wij richting het dorpje Skobelevo, waar wij een bezoek brengen aan het etnografisch complex Damascena. Hier krijgen wij te zien hoe op een ambachtelijk wijze rozenolie gemaakt wordt, zoals dit ook al 340 jaar geleden werd gedaan. Eerst moeten wij wel de handen uit de mauwen steken, want vandaag gaan wij zelf rozen plukken. Wij krijgen uiteraard eerst uitleg hoe wij dit moeten doen, want om rozenblaadjes te plukken wordt een bepaalde techniek toegepast, zodat deze hun aroma niet verliezen. Ondertussen leren wij ook veel over de roos en de rozenolie industrie.

In de namiddag keren wij terug naar ons hotel waar wij nog wat tijd hebben om te kunnen ontspannen bij het zwembad of van een heerlijke massage kunnen genieten voordat wij gaan dineren.

DAG 4

Pavel Banya - Rozenvelden - Pavel Banya (ca. 20 km)

Themareizen Bulgarije, Rozen studie en wellness reis Bulgarije

Vandaag zullen wij de dag beginnen met rozenpluk. Dit doen wij in de omgeving van Pavel Banya. De geplukte rozen brengen wij daarna naar een lokale rozendistilleerderij, waar wij het verwerkingsproces van de rozenblaadjes verder zullen volgen. Ook krijgen wij de gelegenheid om, onder begeleiding, zelf rozenwater te maken.

Rond de middag gaan wij in het bergdorpje Tuzha een bezoek brengen aan een leuke Bulgaarse familie. Hier krijgen wij een heerlijke lunch van diverse smakelijke lokale specialiteiten, special voor ons voorbereid door de aardige gastvrouw - Sashka. Na de maaltijd nemen wij een kijkje in het leven van deze leuke familie en krijgen een rondleiding door het huis en de groenten- en kruidentuin.

Daarna komen wij terug bij het hotel voor een workshop, waar wij kunnen toepassen wat wij vandaag hebben geleerd.

DAG 5

Pavel Banya - Rozenvelden - Pavel Banya (ca. 20 km)

Themareizen Bulgarije, Rozen studie en wellness reis Bulgarije

Na het ontbijt vertrekken wij opnieuw richting de rozenvelden om alvast wat rozenblaadjes te plukken die wij later op de ochtend kunnen gebruiken in de workshop "Koken met Rozen" Hier moeten wij goed opletten want de lunch zal bestaan uit de gerechten die wij tijdens de workshop hebben gemaakt.

Vanmiddag hebben wij veel vrije tijd en kunnen heerlijk ontspannen en nagenieten van alle opgedane indrukken. Dit is de laatste avond in het spahotel dus ook de laatste kans om gebruik te maken van de spa faciliteiten of het zwembad.

DAG 6

Pavel Banya - Panagurishte - Mirkovo - Sofia (ca. 280 km)

Themareizen Bulgarije, Rozen studie en wellness reis Bulgarije

Na het ontbijt verlaten wij Pavel Banya richting Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Onderweg maken wij twee stops. De eerste in het bergstadje Panagurishte, waar wij een bezoek gaan brengen aan Rozenbedrijf Ina.

De tweede stop is in het dorpje Mirkovo, bij Ecomaat, een modern bedrijf, dat vele soorten essentiële oliën produceert en het eerste bedrijf in Bulgarije dat een Bio certificaat heeft gekregen. Hier krijgen wij een rondleiding door het bedrijf en uitleg over de productieprocessen voor het verkrijgen van essentiële oliën van allerlei soorten planten en bloemen, zoals witte rozen en seringen.
Na een uitgebreid bezoek aan Ecomaat is het tijd om naar het hotel in Sofia te gaan voor de laatste overnachting. Wij nemen afscheid van de geurige rozenvelden en van het mooie Bulgarije.

DAG 7

Sofia - luchthaven

Themareizen Bulgarije, Rozen studie en wellness reis Bulgarije

Wij staan vandaag vroeg op voor een transfer naar de luchthaven Sofia voor de terugvlucht naar Amsterdam. Om 09:20 uur Nederlandse tijd komen wij aan op Schiphol.
                          

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2022 Rodina Travel