Rodina Travel, de Bulgarijespecialist!
 038 - 376 9297

Zoek & Boek
  • Reissoort:

    14-daagse Rozenreis Fascinerend Bulgarije
  • Verzorging:

    Halfpension

Reisinformatie

Rondreizen Bulgarije, 14-daagse rozenrondreis Fascinerend Bulgarije incl. Rozenfestival


Deze unieke rondreis is een echte aanrader. In 14 dagen ziet u vrijwel alle hoogtepunten van Bulgarije, zoals de prachtige tsarenstad Veliko Tarnovo, het kleurrijke stadje Koprivshtitsa en het historische centrum van Plovdiv. U rijdt in een van de laatste smalspoortreinen van Bulgarije, komt in kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan en wordt hartelijk ontvangen door de lokale mensen. Een bezoek aan het indrukwekkende Rila klooster en natuurlijk aan de hoofdstad van Bulgarije - Sofia, zal niet ontbreken.
Wat deze reis echter zo uniek maakt, is de kans om deel te nemen aan een van de meest kleur- en geurrijke feesten van het land - het Rozenfestival, dat slechts één keer per jaar wordt gehouden, in het laatste weekend van mei. Daarom heeft deze rondreis ook maar één vertrekdatum, die aansluit op het festival.
Een bijzondere ervaring die u zeker niet wilt missen.

DAG 1

Aankomst in Bulgarije

Na een rechtstreekse vlucht, aankomst in Sofia, de mooie hoofdstad van Bulgarije. Kennismaking met de Nederlandssprekende lokale gids, transfer naar het hotel en overnachting in Sofia.

DAG 2

Sofia stad

In de ochtend wandelen wij door het levendige centrum van de grootste stad van het land - 7000 jaar oud maar ook verrassend modern. Hier bezoeken wij o.a. het stadssymbool - Alexander Nevski kathedraal en in de namiddag de middeleeuwse Boyana kerk (UNESCO).

DAG 3

Sofia - Veliko Tarnovo

Een afwisselende dag met bezoek aan Pravets - de geboorteplaats van de oud communistische leider van Bulgarije en dan naar de stad Pleven, met prachtige waterfonteinen, groene parkjes, tuinen en gezellige terrasjes, waar wij het Panorama museum bezoeken. Begin van de avond aankomst in Veliko Tarnovo.

DAG 4

Veliko Tarnovo en Arbanassi

Wij maken kennis met het sprookjesachtige Veliko Tarnovo en de indrukwekkende Tsarevets burcht. In de namiddag bezoeken wij in het museumdorp Arbanassi een oud koopmanshuis en een half in de grond de gebouwde kerkje uit de 17de eeuw.

DAG 5

Veliko Tarnovo - Hissar

Vertrek naar het kleurrijke bergstadje Tryavna met aansluitend bezoek aan het openlucht ambachtsmuseum Etara. Wij steken daarna het Balkan gebergte over en bewonderen de kerk met de gouden koepels in Shipka. In de stad Kazanlak maken wij kennis met de Thraciërs, de oudste cultuurbeschaving van Europa. Eind van de middag komen wij aan in de prachtige Rozenvallei en het kuuroord Hissar, waar wij de komende drie nachten verblijven.

DAG 6

Rozenfestival en de Rozenvallei

Vandaag staat de Roos - de meest romantische en aromatische bloem op aarde geheel in de belangstelling. Wij doen mee aan een bijzondere en feestelijke lokale gebeurtenis - het Rozenfestival. Een dag vol plezier en leuke ervaringen om nooit te vergeten, met folklore, dans, muziek en vele culinaire verrassingen.

DAG 7

Hissar en omgeving

Wij gaan de omgeving van Hissar verkennen en bezoeken o.a. het kleurrijke bergstadje Koprivshtitsa en het Thracische heiligdom - Starosel.

DAG 8

Hissar - Bachkovo klooster - Plovdiv

Wij verlaten de Rozenvallei en gaan richting het zuiden voor bezoek aan een van de mooiste en oudste kloosters van het land - het prachtige Bachkovo klooster. Eind van de middag komen wij aan in Plovdiv, de tweede stad van Bulgarije. Hier blijven wij de volgende twee nachten.

DAG 9

Plovdiv: antiek en eeuwig

Gesticht al meer dan 8000 jaar geleden, behoort Plovdiv tot een van de oudste steden van Europa. Hier heeft u het gevoel door een historisch "openluchtmuseum" te lopen, waar het verleden heel tastbaar is gebleven. Wij beginnen de dag met een rondleiding door de oude stad en het gezellige centrum. De namiddag hebben wij vrij om zelf de stad verder te verkennen.

DAG 10

Plovdiv - Bansko

Wij verlaten Plovdiv richting Velingrad waar wij een bijzondere Bulgaarse ambacht kunnen bewonderen - de vloerkledenweverij. In Avramovo, het hoogst gelegen treinstation van Bulgarije, stappen wij op de smalspoortrein naar Belitsa. Een spannende treinrit door prachtige landschappen, wijngaarden, tabaksvelden en dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Eind van de middag komen wij aan in Bansko, de eindbestemming voor vandaag.

DAG 11

Bansko en omgeving

In de ochtend maken wij een wandeling door Bansko. Daarna vertrekken wij naar het dorpje Dobarsko waar wij een bijzonder kerkje gaan bewonderen. Wij lunchen vandaag in een typisch Bulgaarse ambiance en genieten van zelfgemaakte, traditionele specialiteiten en lokale drankjes.

DAG 12

Bansko - Rozhen - Melnik

Wij verlaten Bansko richting het zuiden en komen aan in Melnik, het kleinste stadje van Bulgarije. Hier bezoeken wij ook het mooie Rozhen klooster en blijven daarna in de omgeving overnachten.

DAG 13

Melnik - Rila klooster - Sofia

Vandaag bezoeken wij de grootste trekpleister van Bulgarije - het wereldberoemde Rila klooster - het hoogtepunt van de Bulgaarse cultuur, bouw- en schilderkunst. Daarna is het tijd om naar Sofia te gaan voor de laatste overnachting.

DAG 14

Sofia - luchthaven

Transfer naar de luchthaven en vertrek naar huis of als u verlenging heeft bijgeboekt, vervolg van uw vakantie.

Voor degenen die nog niet genoeg van Bulgarije hebben gekregen, kunnen wij een verlenging regelen.
U kunt bijvoorbeeld nog een paar dagen in Sofia blijven, waar nog veel te zien en te doen is. U kunt ook uw reis verlengen aan de Zwarte zee kust voor een heerlijke strandvakantie of als u een natuurliefhebber bent, ergens in de mooie Bulgaarse bergen.
Deze reis kunt u ook gebruiken als voorbeeld voor een fly-drive vakantie of een reis op maat met uw eigen vriendengroep, collega´s of familie. U kunt bijvoorbeeld de route omdraaien, andere plaatsen in het programma opnemen, de reis korter of langer maken etc.
Wij adviseren u graag over deze en alle andere mogelijkheden.
                  

Privacy Policy & Cookiebeleid | Disclaimer & Copyright © 2018 Rodina Travel